Iced Earth с концерт в София 21 ноември 2011

За легионите от верни фенове на Iced Earth „Festivals Of The Wicked” DVD е като светия граал. Това е първото официално DVD на метъл бандата и съдържа лайв изпълнения от фестивалните им участия по време на тяхното „Something Wicked” турне. И още: 1 час документален филм, снимки и др. В аудио вариант ще го намерите на CD.

Могат ли феновете на Iced Earth да издържат близо 6 часа непрекъснато насаме с тяхната любима метъл банда? Eкспериментът вече може да се проведе с дългоочакваното DVD на Iced Earth, „Festivals Of The Wicked”

„Festivals of the Wicked” с гордост разкрива цели 6 часа от Iced Earth – три пълни концерта (над 40 изпълнения на живо!), фото галерия със снимки от прочутия фотограф на рок звездите, Ross Halfin, както и 90-минутен документален филм.

„Последната част на това DVD ще представлява документален филм”, казва лидерът на групата, Jon Schaffer. „Хиляди часове бяха заснети, редактирани и монтирани, за да се получи крайният резултат от 90 минути. Мога да кажа, че кадрите от сценичните изяви на бандата са умопомрачителни. Тези, които вече са ни гледали, ще се влюбят в тях! А тези, които все още не са гледали Iced Earth, ще бъдат изумени от това какво може тази банда на прави на сцената.”
Българските метъл фенове ще могат да видят това с очите си на 21 ноември, когато Iced Earth ще имат концерт в София в зала „Юбилейна”.
Барабинстът Brent Smedley допълва: „И трите фестивала, представени в това DVD, бяха изключителни, като всеки от тях  остави траен спомен у нас. Това бяха три вълшебни нощи, в които Метълът и Магията се преплитаха. Мисля, че издаването на това DVD напълно доказва моята манта, която обичам най-често да повтарям” МЕТЪЛЪТ Е ЖИВ!”

„Festivals of the Wicked” DVD представя Iced Earth в любимата им позиция – изправени пред хиляди крещящи фенове и свирещи парчета, демонстриращи защо почитателите на Iced Earth са едни от най-ревностните метъл фенове. Трите фестивала, увековечени във “Festivals of the Wicked” DVD, са:
Wacken Open Air (2007) с Tim Owens като водещ вокал. Изумителният сет от 13 парчета започва с изпълнението, от което ни увисва челюстта, „Burning Times” и завършва с паметното парче на бандата, "Iced Earth". 
Rock Hard Festival (2008) с Matt Barlow като водещ вокал. През този концерт, първият в който участва завърналият се Matt, преминават като ураган 15 парчета, с водещото изпълнение на "Dark Saga.
Metal Camp (2008) с Matt Barlow като водещ вокал. И този лайв не е за изпускане – 16 песни, които показват защо някои хора твърдят, че Iced Earth са сред топ 5 на концертните банди в света.
„Много се гордея с това DVD и съм благодарен на феновете за тяхното търпение”, казва лидерът Schaffer и продължава: „Свършихме страшно много работа, за да го подготвим за издаване, но го направихме с любов. Чакането си струва. Обещавам!”

След оттеглянето на Matt Barlow през пролетта на тази година, Iced Earth имат нов вокалист – Stu Block от Into Eternity. Решението на Robert Kampf, изпълнителен директор на лейбъла на Iced Earth, Century Media, за ангажирането на Stu идва след спомена за едно изпълнение на Into Eternity през 2008 г., когато са подгряващи на Iced Earth. „С Iced Earth бяхме зад сцената и чакахме да излезем. Чухме една от невероятните вокални извивки на Stu. Спомням си, че се обърнах към Matt и казах: „Този човек има невероятен глас!”, припомня си Jon Schaffer и продължава: „Почувствах истинска химия между нас. Изкарахме няколко интересни парчета за отрицателно време. Той е много добър в композирането на запомнящи се мелодии, а и с текстовете се справя добре. Няма съмнение, че Stu има изумителен вокален диапазон и излишък от енергия, но също има опит и с турнета, което е голям плюс за нас, предвид бъдещите ни планове за концерти във всички точки на земното кълбо.”

В заключение, Schaffer обобщава, че Block притежава всичко, което Iced Earth искат от един фронтмен: „сценично присъствие, което включва: много енергия, страст и концентрация”.

„Това е ново начало за Iced Earth”, декларира лидерът Jon Schaffer. „Групата ще пътува и записва както никога преди. Бандата е наистина „заредена” и готова да стартират с турнето си през ноември 2011 г.” Като доказателство, Iced Earth разкриха европейската фаза от световното си турне 2011-2012 г., което ще бъде най-голямото в историята на бандата и ще ги отведе в незнайни за тях до този момент кътчета на планетата. 
 

Сподели в: