Hypnotic търсят ново лице

Момичетата от струнен квартет Hypnotic остават с една по-малко след като челистката Марина Хинова спечели престижния конкурс за камерна музика на Музикалната Академия „Рейна София” в Мадрид. Отличието й предоставя неповторимата възможност да учи в рамките на една учебна година при изтъкнатия професор Гюнтер Пихлер, музикант от световна класа, преподавател във Виена и в Мадрид, член на изключителния квартет Alban Berg. Марина получава стипендия и шанса да концертира в Европа под ръководството на проф. Пихлер. Осем месеца талантливата инструменталистка ще представлява Гюнтер Пихлер по световните сцени, усъвършенствайки изкуството на камерната музика.

Марина Хинова ще бъде с Hypnotic до октомври, а през това време Гери, Мими и Боби усилено ще търсят челист, който достойно да замести невероятното присъствие на сексапилната концерт майсторка. Цигуларките не изключват вероятността новото попълнение на квартета да бъде и мъж, ако успее да ги впечатли достатъчно. Междувременно Марина ще се връща често в България, за да бъде част от важните събития за Hypnotic.
Съвсем скоро атрактивните дами ще обявят официално условията и подробностите около предстоящия кастинг за соло чело.

На 18 май Hypnotic ще свирят в аултата на Софийски медицински университет по поканата на ректора – проф. д-р Ваньо Митев. Привлекталените цигуларки ще изпълнят класически произведения от своя репертоар по случай връчването на ежегодните награди за принос в науката. Hypnotic e единственият струнен квартет у нас, който се изявява еднакво добре както в популярната, така и в класическата музика.

Hypnotic ще завладяват Мексико сити

Сподели в: