Hypnotic покоряват Европарламента

Талантливите момичета от квартет Hypnotic ще свирят пред евродепутатите в Брюксел на 3-ти март. Те ще изнесат едночасов концерт в Европейския парламент по случай националния празник на България. На събитието ще бъде показан документален филм за Белоградчишките скали, участие ще вземе и балетът на Маша Илиева. Поканата към Hypnotic идва от евродепутата Станимир Илчев от АЛДЕ/ НДСВ, който останал очарован от музиката на цигуларките.

„Мисля, че концертът ще бъде модерен принос към традиционната представа за българска изява в чужбина, която до този момент обикновено се свързваше с фоклорна музика. В същото време е и интересен контрапункт”, коментира Станимир Илчев. Бившият министър на външните работи Надежда Нейнски предложила част от програмата да бъде и филм за Белоградчишките скали, като едно от природните чудеса на света.
По време на празничното събитие Hypnotic ще представят най-новата си пиеса “Tears of love”  с аранжимент на Маурицио Абени, в чийто оригинал той изпълнява виртуозните партии за пиано. Атрактивните дами ще изсвирят и „Танц със саби”, „Лудо Младо”, „Либертанго” както и други пиеси, които ще бъдат включени в предстоящия албум на квартета.

Преди пътуването до Брюксел Hypnotic ще музицират в клуб Sofia Live Club на 25 февруари заедно с JP3 и със специалното участие на италианския композитор и пианист Маурицио Абени. Тогава ще бъде представен и пилотния общ проект с Живко Петров Трио – „One day in Paris” („Един ден в Париж”). А заедно с Абени квартетът ще изпълни няколко популярни филмови пиеси.

Изключителните музиканти ще подарят на столичната публика една романтична вечер под звуците на нежни клавири и влюбени цигулки. Ценителите на красивата музика ще имат възможността да чуят и най-новата композиция на струнния квартет, дело на италианеца. Добре познатият в шоу средите на Ботуша композитор е автор на всички аранжименти на хопнотичните  цигуларки. В своята дългогодишна кариера Абени е работил с имена като Andrea Bocelli, Shaka Kan, Sarah Morris, Cassandra Wilson, Luis Bakkalov, Stenly Meyrs. Той изработва аранжимените за хитовото италианско тв шоу „Io canto” („Аз пея”). В момента Маурицио Абени подготвя серия от концерти за областта Умбрия под мотото „The professional musicians today” („Професионалните музиканти днес”), в които планира да включи и Hypnotic. Освен това твори и над албум с най-успешните песни на знаменития италиански композитор Pino Donagio.

Сподели в: