hOUR SPACE представя темата „Стресът и работещият човек”

Събитието е първото от целогодишния проект „Психотерапията е за всеки“

hOUR SPACE организира първото публично събитие в рамките на своя целогодишен проект „Психотерапията е за всеки”, чиято цел е всеки месец през 2018 г. да предоставя качествена и достъпна информация за психичното здраве. В ежедневието си всеки човек се изправя пред предизвикателства и трудности, за които психотерапията може да помогне.

Темата за месец януари е особено популярният проблем за стреса и работещия човек, като достъп до него ще имат всички, желаещи да научат повече по темата.

Събитието ще се проведе на 29 януари от 19.00 ч. в споделеното работно пространство за психотерапевти hOUR SPACE, ул. Иван Вазов 38, София.

Гергана Радович
Гергана Радович

Лектори ще бъдат изявени психолози, психотерапевти и HR специалисти. Те ще засегнат различни аспекти на темата за стреса на работното място:

• „Каква е цената, която плащаме за стреса и как можем да се погрижим за себе си” ще разкаже Ирина Кирякова от позицията си на психотерапевт;
• Калин Георгиев ще говори за „Телесната осъзнатост при негативни усещания и стрес” от опита на гещалт психотерапевт;
• „Какво губи бизнесът докато печели” ще сподели Цвета Петрушинова от призмата на HR и през личния й опит с прегарянето;
• Марина Тодорова като психолог ще разгледа темата „Не ни мъчи стресът, а реакциите ни спрямо него”.
• Гергана Радович ще говори по темата „Раздвижи тялото, разплети емоцията“.

Калин Георгиев
Калин Георгиев

Месечните събития от проекта „Психотерапията е за всеки” ще имат символичен вход с благотворителна цел.

hOUR SPACE ще дарява събраните приходи на партниращи и неправителствени организации, работещи активно в тематиката на дадения месец. Приходите от предстоящото събитие ще бъдат дарени на проекта Оле Мале! на Майко Мила, който помага на майки на деца с увреждания да продават изработени от тях продукти и сувенири.

Ирина Кирякова има над 16 години опит като психотерапевт и психолог. В продължение на четири години е треньор по Позитивна Транскултурална психотерапия, а от пет специализира в гещалт психотерапията. На 29 януари ще ни разкаже за това как да се предпазим и да живеем с огън, без да стигаме до пожар. Лекцията й ще засегне и темата за култивирането на здраве и вдъхновение, вместо умора и апатия.

Цвета Петрушинова
Цвета Петрушинова

Калин Георгиев е психолог, гещалт парктикуващ консултант, терапевт и не на последно място създател на проекта otpuskane.com

Цвета Петрушинова е HR експерт с над 10 годишен опит. Тя е работила за компании като KPMG, Korn Ferry и WWF.

Марина Тодорова е психолог. Тя ще ни говори по темата “Не ни мъчи стресът, а реакцията ни спрямо него”
Гергана Радович е холистичен терапевт и член на Европейското дружество по медицина на съня. Тя е авиационен инструктор с над десетгодишен стаж в областта на авиационната психология и физиология, по-специално в управление на съня и умората, мастер Ти-Тап треньор и майстор практик по техники за емоционална свобода (ТЕС) и пренареждане на матрицата към Българската асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП).

Марина Тодорова
Марина Тодорова

За „Психотерапията е за всеки“: Проектът обръща внимание на ежедневни ситуации и проблеми, с които всеки се сблъсква и отражението им върху психичното здраве. Всеки месец ще се провеждат отворени събития, в които панел от представители на терапевтичната общност, специализирани организации и популярни личности ще дискутират тези теми и ще предоставят подробна информация и насоки за по-добри практики в грижата за себе си. Програмата до края на годината включва дискусии, свързани с взаимоотношенията, връзката с храната, сексуалността, връзката с детето, както и други интересни теми.

За hOUR SPACE: hOUR SPACE е първото в България споделено пространство за психолози и психотерапевти. То има за цел да създаде общност от съмишленици, с които да популяризира психотерапията в България, както и да се бори със стигмата относно психичните проблеми. hOUR SPACE дава възможност за развитие на професионалната практика на терапевтите спрямо специфичните им нужди. Контактът с клиента изисква уединение, спокойна атмосфера и уют. Мястото разполага с модерни кабинети и зали под наем за индивидуални сесии, персонални терапии, групови срещи и специализирани събития, а също така и кабинет за масаж.

Събитието следете във Фейсбук.

Сподели в: