"Homo Ludens" на Александър Илиев – в Сатиричния театър

Алегоричната пантомима "Homo Ludens" ще бъде представена на 5 декември 2008 г. от 19 часа на сцена "Методи Андонов" в Сатиричния театър. Сценарий и режисура – Александър Илиев. Музикален монтаж – Васил Генев. Костюмография – Ралица Георгиева. Художествено осветление и звук – Димитър Лефтеров.

Един мъж пада от небето. Като дете той открива обектите в обкръжаващия го свят. Близко до него вече съществува и жената. Тя изглежда като дамата от мечтите, но мъжът не може да я докосне. Обектите около него той използва не по предназначение. Вещите придобиват душа и стават неуправляеми. Вселената се обръща наопаки. Играта на човека придобива космически размери и застрашава не само световния порядък, но и самия човек.

Имаме ли сили да се противопоставим на своя инстинкт за разрушение? Къде да излее освободената вече енергия? Как да съхраним и пресътворим наново малкия свят на своите мечти? Мъжът се пробужда отново, откривайки любовта. Тя се оказва магическият кристал, около който Вселената се изгражда отново. След това последното дихание на човека прилича на плача на отново родения младенец. Играта започва отново.

Сподели в: