HELLOWEEN с концерт в България

Немската пауър метъл машина Helloween ще стъпи за пети път в България на 23-ти януари 2011г. Столичната зала “Христо Ботев” ще бъде разтърсена от симпатичните германци, които ще представят у нас последният си албум “7 SINNERS”. Специален гост в предстоящото “THE 7 SINNERS WORLD TOUR 2010/11” на Helloween бъдат финландците от Stratovarius, които също ще видим и чуем на 23-ти януари в София. Stratovarius бяха у нас в началото на тази година със самостоятелен концерт и демонстрираха високата си класа.

След изключително успешната комбинация между Helloween и Gamma Ray (последното им турне от 2007/2008) сега германците се спират на Stratovarius и едва ли случайно ги наричат “супер групата”. Вокалът на Helloween – Andi Deris споделя: “Имахме чудесна съвместна работа с Gamma Ray. Сега сме горди, че ще имаме до себе си банда като Stratovarius. Нека нашите фенове са готови за истинско пауър метъл парти – ще се видим съвсем скоро!”.
Helloween ще стъпят в България по покана на Лауд Консертс. Билетите се пускат в продажба от утре (30.07.2010), като първите 100 билета ще са с промоционална цена 35лв. След изчерпването на това количество ще се продават по 40лв, а в деня на концерта ще са по 50лв за билет. Билетите ще се продават ексклузивно в интернет на www.Тicketstream.bg и в партньорската мрежа.
Настоящият състав на Helloween се състои от: Andi Deris – вокал, Michael Weikath – китара, Sascha Gerstner – китара, Markus Grosskopf – бас, Daniel Löble – ударни. Бандата е основана в началото на 80-те години на 20-ти век и е считана за една от първите и най-известни пауър метъл групи в историята. Запазена марка на Helloween са песните със забавни текстове и пародиен характер. Самото име на групата е пародия на името на празника Halloween (празника на Вси Светии). Не случайно символ на групата е е тиква с изрязани очи, нос и уста. Новият албум “7 SINNERS” се очаква на пазара в края на м.октомври тази година, а малко след това метъл легендите потеглят на турне из Европа. Първата спирка от обиколката им е в края на м.ноември с концерт във Виена.

Сподели в: