Helloweed вечер с Teebe, Calyx и Counterstrike

В навечерието на празника „Вси Светии“, парти център 4КМ ще предложи съвместно с H.M.S.U. карнавално забавление под формата на първокласно дръм енд бейс парти с гост ди джеи световноизвестните Calyx (Англия), Teebee (Норвегия) и Counterstrike (ЮАР). Партито ще се проведе в двете зали на клуба, но с обща музикална концепция. В основната зала зад пулта ще се изявят и артистите на H.M.S.U., а втората зала ще бъде оформено като място за срещи и интерактивно преживявания. Цената на входа е 25 лева.

Норвежецът TeeBee (Торгир Бирнес) започва своята кариера в средата на 90-те и не след дълго вече издава за класически лейбъли като Photek Productions, Moving Shadow, Rugged Vinyl и Certificate 18. Осъзнал потенциала си и този на сцената, презз 1999-та основава Subtitles – водещ в днешно време лейбъл, който успешно представя през годините само грижливо рафинирана селекция от артисти и парчета сред които Future Prophecies, Noisia, Phace и Spor.

Преди да започне занииманията си с дръм енд бейс през 1998, лондончанинът Лари Конс, в последствие известен като Calyx, се е изявява като китарист в редица джаз и фънк проекти. Освен че може да свири на пет инструмента, в портфолиото му дръм енд бейс продуцент към днешна дата фигурират издания за лейбъли като Metalheadz, V Recordings, Renegade Hardware, Subtitles, Violence Recs, Audio Couture, Rugged Vinyl и много други. Семпли от последните му творби има на http://www.myspace.com/calyx .

Calyx и TeeBee се срещат още през 1998 покрай изданията си за Moving Shadow. Първите им сериозни колаборации датират от 2004 и от тогава името на дуото стои зад някои от най-значителните дръм енд бейс издания като "Follow the Leader", "The Quest" (издаден с юбилейното 50-то издание на Subtitles), "The Shape of Things to Come" (издаден с диска за десетия рожден ден на Renegade Hardware). Логичната следваща стъпа е и първият дългосвирещ албум на TeeBee и Calyx – "Anatomy", който е и първото издание на новооснования от дуото лейбъл Momentum Music. В София TeeBee и Calyx ще представят уникален сетъп на 6 дека и два миксера, с помощта на който в продължение на два часа ще представят на сцена най-новите си творби.

CounterStrike са навярно основните виновници за съществуването на силна дръмендбейс сцена в ЮАР. Активни още от времето на деветдесетарските рейвове, Джъстин Шолтмаер и Иитън Кроус са почти десет години в предните редици на футуристичния текстеп фронт. Имат над 20 издания за множество лейбъли, сред които и Algorythm, Evol Intent, Moving Shadow. Преглед на парчетата нa адрес http://www.myspace.com/counterstrike.

Допълнителна информация за събитието, онлайн радио и новини на http://www.hmsu.org

Медийни партньори:
сп.PCMania; DJ Magazine; Bulgaria; Sofia Echo; ММ; Music Television; mp3.bg; eilo.org; drumandbass.cult.bg; kafene.bg; experement.org; tillate.com; edno.bg; pcmania.bg

* * *

Groove Armada за първи път в клуб Ялта

Сподели в: