Happy – Тайните на щастието от различни култури по света

Време е за щастие!
По целия свят хората намират начини, с които да осмислят съществуването си, малки тайни, които правят живота по-лесен и по-приятен.
Като например да се освобождаваме от дребните неща на Фестивала на фенерите в Тайланд. Или да се научим да приемаме преходността на живота като правим пясъчни мандали в Тибет. Излезте от черупката си с италианската традиция passegiata, или празнувайте плодовете на труда си като барбадосците по време на колоритния Фестивал за края на реколтата.
Happy събира тези тайни и ви показва как да ги приложите у дома, за да внесете малко щастие и в своето ежедневие. А и в целия си живот!
ЧИТАТЕЛСКО МНЕНИЕ ОТ АМАЗОН:
„Прекрасна малка книга за начините на различните култури по света да намират личностно удовлетворение. Книгата показва как опознаването на различни култури може да разшири собствените ти разбирания и кръгозор. На всяка двойна страница има лъскава фотография, придружена от Тайна, Традиция, Дата и Място, на които се отбелязва, както и текст към традицията. Книгата е разделена на три части – Ум, Тяло и Дух, и е чудесен избор, когато имаш нужда от малко повдигане на духа.“

„Прекрасно четиво. Не можех да я оставя. Простичък, ободряващ текст, който те кара да се замислиш за важните неща в живота.”

„Съчетавайки пътуване и традиции, книгата описва обичаите, фестивалите и традициите, които се практикуват в различни части на света. Целта е да се насърчи положителната нагласа към живота и да се увеличи нивото на лично щастие.”

„Това е една от онези книги, които се четат на един дъх, а след това човек се връща към тях и препрочита отделни части за подобряване на настроението. Това е малка книжка с лек и приятен стил на писане. Има добър баланс между изображения и текст: на всяка двойна страница от едната страна има снимка, а от другата текстът обяснява традицията. Например: „Научете се да бъдете самодостатъчни, за да се почувствате силни” (от австралийската култура), или „Излизайте навън при всяка възможност” (от шведската култура). Книгата ще ви накара да се замислите и да оцените нещата, които имате, като същевременно ще научите много за другите култури по света.”
„Книгата показва щастието от различни гледни точки.”
„Част от идеите в книгата са: записвайте целите си, обръщайте по-малко внимание на материалните придобивки, не бъдете дребнави, водете си дневник с нещата, за които сте благодарни. Това, което прави книгата оригинална, е начинът, по който тези идеи са свързани с традиции по света. Четейки тази книга, можете да се самоусъвършенствате и да научите много за света. В книгата има предложения как да се прилагат традициите вкъщи.”
Книгата е разделена на три части: Ум, Тяло и Дух. Всяка от тях предлага различни идеи за щастие, вдъхновени от традициите по света. Всяка идея е структурирана по следния начин:
1. Тайна: за какво става въпрос
2. Традиция: от коя традиция идва идеята
3. Дата: по кое време на годината се отбелязва традицията
4. Празнува се в: в коя страна се спазва традицията

Сподели в: