Green Day с нов видеоклип

Вторият сингъл от новия албум на американската група Green Day – 21 Guns вече е с видеоклип. Песента е от осмия им студиен албум 21st Century Breakdown.
21 Guns за пореден път доказва, че силата на GREEN DAY се крие в силните и мелодични балади. 21 Guns влиза директно в сърцето и подчертава основната идея на албума:  оцеляването на любовта в руините на идеологиите. Парчето дебютира под #55 в Billboard топ 100, като вече се намира на 37 позиция с всички шансове да се изкачи в челните редици.

Песента е включена и в саундтрака към филма Трансформърс: Отмъщението, като присъства на няколко места и в самата кино продукция. Заедно с East Jesus Nowhere  и Know Your Enemy, 21 Guns е достъпна за дигитален даунлоуд чрез видео играта Rock Band.
Видеото към песента е режисирано от Marc Webb, стоящ зад имена като My Chemical Romance, Lenny Kravitz, Santana, Incubus и т.н. Сюжетната линия отново проследява взаимоотношенията между двамата главни герои от албума – Кристиян (в ролята Josh Boswell) и Глория (Lisa Stelly). Може да се гледа както на официалния сайт на групата – www.greenday.com.

Албумът 21st Century Breakdown e на българския музикален пазар благодарение на Орфей Мюзик.

Сподели в: