Green Day пускат новия си албум 21st Century Breakdown

Американската пънк група Green Day обяви, че пуска новия си осми пореден албум 21ST Century Breakdown. Албумът ще е разделен на три части – Heroes and Cons (герои и мошеници), Charlatans and Saints (шарлатани и светци) и Horseshoes and Handgrenades (подкови и гранати), и проследява историята между Кристиян и Глория. Пилотният сингъл се казва Know Your Enemy.

Фронтменът на групата Billie Joe Armstrong, заедно с басиста Mike Dirnt и барабаниста Tre Cool работят по новия албум от началото на 2006г. и са вече на финалния етап. Албумът се очаква да излезе на 15 май 2009г., като вече списание Rolling Stone го обяви за по-амбициозен проект от тавата им American Idiot, който се продаде в над 12 млн. копия.

Американската банда бе един от най-отявлените противници на политиката на бившия президент на Щатите – Джордж Буш – младши. В знак на своето недоволство от войната в Ирак, както и несправянето на властите с бедствията в САЩ, Green Day записаха хита The Saints Are Coming, съвместно с ирландската група U2.

Сподели в: