GRAVITY CO. издават нов диск, правят и турне

13 декември е щастлива дата в календара на иновативната група Gravity Co. Тогава ще се състои премиерата на дългоочквания нов албум на бандата. Той е четвърти по ред в дискографията им и включва 10 съвсем нови композици. Заглавие на продукта дава единствения инструментал в него “Lost Satellite”. Музиката е изцяло дело на китариста Иво Чалъков, а за звуковия дизайн се е погрижил клавиристът и основател на Gravity Co. Петър Съмналиев. Всички текстове са написани от Борис Чеширков, с когото групата работи повече от 6 години. Интересен факт е, че освен завърналият се през 2010 г. оригинален певец на групата Явор Захариев, за първи път в “Lost Satellite” има парчета, в които ролята на водещ вокалист е поета от Иво Чалъков и Борис Чеширков. Албумът е доста по-разнообразен в стилово отношение от предходните, като към атмосферичната звукова среда, запазена марка на Gravity Co., са включени и доста агресивни китарни и синт рифове. Преобладават ъпбийт парчетата, с електро-звучене, а на моменти са включени дори елементи на олд скуул хип-хоп.
Записите са продуцирани от Георги Станев, Иво и Петър и са осъществени в Studio X. Албумът е мастериран в лондонското студио The Exchange Mastering , от Майк Марш, работещ с някои от най-големите имена на световната музикална сцена , сред които Massive Attack, Depeche Mode, The Prodigy, Chemical Brothers и др.

Датата 13-ти декември е много специална за бандата. Точно на нея се навършват 10 години от издаването на супер успешния дебютен диск “U”.
Kонцертът в Mixtape5 ще бъде разделен на две части. В първата феновете ще могат да чуят целия нов албум, а във втората Gravity Co. ще изсвирят всички свои сингли и най-силните си лайв парчета. На място ще може да бъде закупен “Lost Satellite” в CD формат и на винил. Клубът отваря врати в 20:30. Специален диджвйски съпорт на събитието ще окажат Strange Affection и Ginger Head.
Билети могат да бъдат закупени в мрежата на www.ticketplus.bg.
Дни преди това, на 7 декември от 21:30 ч. в Radio Cafe, най-нетърпеливите фенове ще имат ексклузивната възможност да чуят предпремиерно новия албум на Gravity Co. “Lost Satellite”, представен от GingerHead и Strange Affection. Входът е свободен.

След промоцията на 13 декември, бандата ще изнесе още десет концерта в големите български градове.

Сподели в: