Gavin DeGraw с албумът “Gavin DeGraw”

Талантливият Gavin DeGraw за кратко време се превърна в един от най-известните изпълнители и текстописци. Това се случи благодарение на неговите креативност, постоянство и способности, утвърждавайки го като магнетичен нов глас в музикалното пространство. Сега Gavin добавя нова глава в кариерата си, издавайки своя едноименен втори студиен албум.

DeGraw проби през 2003 година, с издаването на дебютния си албум “Chariot”. Той завладя меломаните със своята харизма и способност да се докосва до публиката по начин, който нито един от съвременните музиканти не умее. Албумът му достигна продажби от над един милион копия и бе сертифициран като платинен. Той донесе няколко хит сингъла – “I Don’t Want To Be”, “Follow Through” и “Chariot”.

Но не цифрите направиха Gavin популярен. Песента “I Don’t Want To Be” бе избрана за основна тема в хитовия сериал “One Tree Hill”. Неговите парчета често се пеят от участниците в конкурса American Idol. Албумът “Gavin DeGraw” е колекция от страстни и силно емоционални песни за радостта и тръпката от любовта и живота. Тук парчетата имат малко по-осезаемо рок звучене, което е осъществено с помощта на продуцента Howard Benson (работил с My Chemical Romance, Daughtry, Motоrhead). Всички песни в албума са написани, аранжирани и изпълнени от самия Gavin.

“Първият музикален стил, който обикнах, бе класическият рок. Той завинаги остана основа на моята музика”, обяснява DeGraw, който е учил в Berklee School of Music. “След като направих първия си запис, бях много щастлив и доволен. Но този път исках музиката ми да бъде малко по-твърда”.

Звученето на “Gavin DeGraw” може и да е повече рок, но със сигурност не е хард рок. Начинът, по който изразяв а емоциите си в писането на песни, е една от причините да бъде толкова популярен сред феновете си – музиката му се превръща в саундтрак на техния живот.

“Възхитен съм от начина, по който хората ме приемат”, казва той. “Когато свирех и пеех в нощните заведения, винаги ме притесняваше, когато публиката започваше да пее с мен. Постепенно свикнах с това и разбрах, че те наистина одобряват музиката ми и обичат да ме слушат. Това усещане е невероятно”.

Историята на DeGraw започва от малкото градче South Fallsburg, New York. На два часа път от New York, градът по-скоро може да бъде наречен просто общност или селце. “Не израснах на място, което е красиво, страхотно или безопасно. Имаше някои неща, които бяха наистина хубави, но образованието определено не бе на първо място”, казва той. “Затова реших да създам нещо красиво като музиката си. Може би, ако бях роден на по-добро място, музиката ми щеше да бъде по-неприлична и мръсна”.

П рез 2001 година записва собствен диск, съдържащ някои от изпълненията му на живо, който разпространява по местата, в които свири.  Две години по-късно, през 2003 година, той подписва договор с J Records, част от Sony BMG, и издава дебютния си албум “Chariot”.  Пилотният сингъл “I Don’t Want To Be” е използван за основна музикална тема на сериала “One Three Hill”. Публиката от цяла Америка съвсем скоро разбира за непринудения му чар и талант.

През 2004 година Gavin записа акустична версия на дебютния си албум по молба на своите фенове, която бе озаглавена “Chariot Stripped”. Изпълнителят създава албума “Gavin DeGraw” за една година, започвайки през зимата на 2006-та година. Той е записан с помощта на Benson в Лос Анджелис. До голяма степен той се отнася за любовта, но не тази любов, която се изпитва само към една жена, а онази, през която минаваме по време на различните връзки.

Пилотният сингъл “In Love With A Girl” разка зва за отношенията между двама души, за тяхната емоционална свързаност, вярност и увереност, за вярата един на друг. Песента е перфектно представяне на новото звучене на албума му. В него той напълно разгръща таланта си – от блуса “Young Love” до по-бързата “Next To Me”. Песента “Let It Go” е малко по-бавна, но по-мека и нежна, но също е, както Gavin се изразява, „песен, която да помогне на жената да открие комфорт в мъжа”.
“I Have You To Thank” носи звученето на соул музиката, инспирирала го в по-ранните му години, когато се възхищавал на изпълнители като Sam Cooke, Smokey Robinson и The O’Jays.

Не всичко в албума “Gavin DeGraw” е посветено на позитивната страна на любовните връзки. В “Cheated On Me” той пее за дистанцията между двама души и за притеснението, когато единият не е наоколо.

С този нов албум Gavin DeGraw се надява да продължи своя успех, но и да утвърди връзката си с все по-многобройната си публика. Най-съкровеното му желание е да създава не само песни и музика, а изкуство, което всички хора да могат да почувстват.

“Gavin DeGraw” е точно такъв албум.

Сподели в: