Future Shots гостува в Пловдив

В летните жеги Future Shorts ви кани да се разхладите с поредната доза кратко кино. Насладете се на последните музикални клипове на Cibo Matto, Thunderheist, Amon Tobin и Flying Lotus. Aко си падате по победители, сме ви приготвили Please Say Something (2009 Berlinale), Cattle Call (SXSW 2009 Experimental Shorts) и Film Noir (номиниран за BAFTA Best Short Animation 2006). Ако пък желаете да смесите приятното с полезното – ще ви научим да танцувате и защо е нужно да се спазват правилата за безопасност на работното място.

Кино маратонът започва в 21.15 часа на 21 юли (вторник) 2009г. – Летни сцени "Конюшните на царя". Ето и каква ще е програмата:

Please Say Something / дир: David O’Reilly (2009)
Проблемната връзка между котка и мишка, случваща се в далечното бъдеще и развиваща се в 23 епизода, всеки точно по 25 секунди. Спечелил Златната Мечка за най-добър кратък филм на Berlinale 2009.   

Sugar Water / дир: Michel Gondry (1996)
Майкъл Гондри си играе с времето, разделени екрани и много повече в класическото музикално видео на Cibo Matto. 

Film Noir / дир: Osbert Parker (2005)
Анимирано приключение, комбиниращо живи кадри и фото изрезки в една тъмна история за романтика и психологическо напрежение, които създават филм, невиждан досега. Номиниран за най-добра кратка анимация на BAFTA 2006.

Cattle Call
/ дир: Mike Maryniuk & Matthew Rankin (2008)
Високоскоростна анимация, документираща изкуството на търговете с добитък с участието на Тим Рот. Спечелила SXSW 2009 Experimental Shorts.

Jerk It / дир: That Go (Noel Paul & Stefan Moore) / 2008
Музикално видео на електро-рап дуото Thunderheist, режисирано от That Go. Спечелило наградата на журито за музикални видеа на SXSW Film Festival, 2009.   

Four Ton Mantis / дир: Floria Sigismond / 2007
Музикално видео на бразилския електронен изпълнител Амон Тобин показващо огромна богомолка, която обича да се храни с маските на атрактижни жени.
дир: Eric Lerner / 2008 
Разглежда не само зависимостта между цвят и емоция, но и какво би могло да стане, ако тези цветове са на показ за всички.

Parisian Goldfish / дир: Eric Wareheim / 2008
Психаделично музикално видео на групата Flying Lotus, не се препоръчква за хора със слаби сърца.

Сподели в: