Explosive stage на фестивала Exit представя

Най-верните фенове, които ще посетят фестивала Exit, може би са тези, които ще застанат пред  Explosive Stage, екстремна сцена, за екстермни хора. И тази година ще видите смесица от метъл, хардкор и пънк-сцена. Наред с обявените до момента Kreator, Explosive, хедлайнър списъка се допълва от Russian Arkona, австралийската метъл банда Parkway Drive, както и британските пънкари Anti Nowhere League и Discharge. На сцената на Explosive са потвърдени също така блек-метъл и екстрим-метъл бандите Negura Bunget, Rapid Force, Kozeljnik и Mechanical God Creation, останалите банди ще бъдат обявени следващата седмица.

От 1980, британската пънк банда Anti Nowhere League, които стартираха кариерата си като кавър банда, се смятат за едни от най-великите и влиятелни групи в този жанр поколения наред. През 1981  издадоха своя първи сингъл, който се превърна в техен  химн “So What”, от който Metallica  по-късно направиха кавър. По време на турнето им през 1983, те посетиха Белград и записаха албума “Live in Yugoslavia”. Този албум, направи силно впечатление, след като вокалистът включи някои реплики по адрес на Тито. Мастър записа бе конфискуван и моментите, където се споменава името на Тито, са изрязани. До 1998 те са свирили на живо без  прекъсване, достигайки статус на легендарна пънк банда, завършвайки кариерата си с пърформънс, който от изпълнение на живо се превърна в албум “Live Animals”. През 1993 те се завърнаха по молба на Metallica, за да гостуват на концерта им на Wembley. От тогава насам, те не са спирали да изпълняват на живо. През 2006 основаха свой собствен лейбъл Nowhere Records, който издаде техния Pig Iron – The Album!

Британската хардкор пънк група Discharge е основана през 1977 и се смятана за една от първите банди, които са допринесли за основаването на този суб-жанр, обединявайки пънк и метъл, което е било униклано за времето си. От 1982, когато техният първи и легендарен албум “Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing” бе издаден и достигна 2 позиция в UK Indie Charts , както и 40 позиция в UK Album Charts, те се били смятани за една от най-влиятелните банди, когато става дума за жанрове като хардкор-пънк, траш-метъл, кръст-пънк гриндкор и много други. Суб-жанра D-Beat дори бе наречен на тази банда, заради техния уникален дръм ритъм. Тази година на Explosive Stage след 35 годишно чакане, ще станем свидетели на лайф пърформънс на тази група, която е една от най-добрите в изпълненията на живо.

Австралийската метълкор банда Parkway Drive със сигурност е сред първите 10 групи в този жанр за последните 10 години, завладявайки музикалната сцена с брутални темпове. След 3 издадени албума и огромно количество сингли, Parkaway Drive се превърнаха в един от най-големите износители на австралийска музика. Те са имали участия с безброй много банди, сред които са Slayer, Hatebreed, in Flames, Chimaira, Bleeding Through. Авторите на техните албумни продукции са хора, които са отговорни за успеха на банди като  Kill Switch Engage, Unearth и Underoath. След множество световни турнета, бандата си спечели репутация, като една от малкото австралийски групи, които имат толкова много участия на живо. Те са единствената австралийска банда, която е удостоена да се присъедини към великото турне на Vans Warped.
Тази година на Explosive stage, ще видим как изглежда новата им версия на метълкор и със сигурност ще ни отнесат с енергията на тяхното живо изпълнение.

Без съмнение Arkona са едни от най-мощните банди на набиращата популярност руска метъл сцена, което означава, че Explosive Stage традиционно ви предоставя само най-доброто. От най-големите дълбини на ъндуърграунда, Arkona успяха на покорят световната сцена и да се превърнат в една от най-атрактивните банди със своята музика и изпълненията им на живо. Невъзможно е да се органзиизра фестивал без участието на  Arkona, откакто те създадоха състояние на пълен хаос по време на техните динамични и интересени гигове. Атмосферата може да се опише като експолизвна. Бандата е с уникален пърформънс на хеви-метъл сцената, основавайки музката си на древнославянски корени и умело свързвайки ги с хеви-метъл звук. Водена от харизматичната фронт дама Masha, която символично носи вълча кожа на сцената, пренасяйки вурху публиката духа на древните времена. Тази банда е една от най-прочутите посланници на положителна енергия, която езическият метъл носи. Един наистина добър посланник на славянаската история и традиция.

Negura Bunget започнаха да изграждат своята традиция през 1994, свирейки чист колд-блек-метъл.  В търсене на сцената към която принадлежи, бандата прерастна във водеща концертна сензация, на доста силната румънска сцена, което последва и в останалата част на Европа. Повлияни от мрачното минало на мистичната Трансилвания, бандата навлиза в дълбоко изследване на духовното минало на музикалната традиция и наследство. С помощта на множество  древни инструменти, някои от които датиращи векове назад, бандата внесе огромна радост и перфектна атмосфера, пренасяйки публиката в други измерения на отминали времена.

Бандата Rapid Force оцеля през всичките етапи на хеви-метъл сцената на бивша Югославия, продължавайки в същия дух до ден днешен. Rapid Force са доста активни, както в авторството, така и в участията. На Explosive Stage 2011, те ще представят новото лице на групата и ще свирят някои от старите им хитове, разбира се ще има и нови парчета, така че всички вие, на които им лиспваше сръбската Pantera, ще се видим на Rapid Force.

Създадена като Kozeljnik соло проект (May Result, The Stone), Kozeljnik бързо се превърна в доста активна банда. Този път на Explosive Stage, те ще представят своя втори студиен албум, излязъл в щатите и Европа на CD и винил. Студен,  херметичен блек-метъл в най-добрите традиции от 90-те години.

Години наред италианската хеви-метъл сцена показва феноменални банди, които изненадват и ни вълнуват по много начини. След миналогодишния шоков пърформънс на The Way of Purity, които плениха благоговеещата публика, тази година Mechanical God Creation се очаква да сторят същото. Мощен екстрим-метъл, съчетан с разнообразни музикални жанрове и воден от брутална вокалистка, ще ви вцепени, там където сте, пред Explosive Stage.

Explosive Stage на дванайстото издание на фестивала EXIT е за всичики онези, които обичат малко по-грубото звучене и ще доведе най-вече хардкор, метъл и пънк изпълнители. В продължение на 4 дни, наситени с огромно количество изпълнения на живо, най-известните и вероятно най-противоречивите банди ще излязат на тази сцена, придружени от множество сръбски и банди от региона. Тези артисти, говорят открито от името на всчики хора, които отказват да видят света през розови очила и не се страхуват да стсинат юмруци и да извикат срещу несправедливостта, бедността и политическото потисничество.

Всички, които желаят да станат част от Exit festival 2011 могат да поръчат своите билети в мрежата за продажба на Ticket Pro.

Вижте още:
Editors и Rabel Rave на Dance Arena

Сцена Elektrana на Exit Festival 2011
Santigold и програмата After 2AM на главна сцена
House of Pain и Go Back to The Zoo на Exit Fest 2011

Сподели в: