EXIT Festival 2007

EXIT FESTIVAL 2007
ПЕТРОВАРАДИНСКА КРЕПОСТ
НОВИ САД, СЪРБИЯ
12 – 15 ЮЛИ 2007
www.exitfest.org

EXIT ви кани да станете част от най-голямото музикално и културно събитие в Югоизточна Европа и да се забавлявате с хора, споделящи вашите възгледи, обичащи партитата и почитащи музиката, живота, свободата и приятелството. Разположен между стените на Петроварадинската крепост, Exit пресъздава една магическа обстановка за провеждането на 4 дневно екстравагантно преживяване. Билети за фестивала може да закупите на цени от Ј54.00 / €78.00.

От непретенциозното си начало на студентски проект срещу режима на Милошевич, днес EXIT е придобил световна слава и формулира едно ново поколение млади хора в Сърбия. Това е повече от фестивал, това е една възможност за всички млади хора да застанат зад това, в което вярват и да го направят по един творчески и позитивен начин – и преди всичко яко да се забавляват сред хиляди свои съмишленици.

Фестивалът EXIT се провежда в историческата Петроварадинска крепост, която е разположена високо на бреговете на река Дунав и предлага изключителен изглед към град Нови Сад. Местността, на която е разположена древната крепост, бива окупирана и унищожена от римляните. През 17 век Австро-Унгарската империя възстановява крепостта, противопоставяйки се на турските нападения.

В крепостта са разположени 18 платформи на площ от 6 кв. км., свързани с павирани улички, крепостни бастиони и тунели. Танцувалната арена на фестивала е считана от мнозина за най-добрата в Европа, която събира в съревнование най-големите имена на електронната музика сред ексклузивно нарастващо мнозинство от хора. Крепостта наистина е едно идилично място с уникална атмосфера, която може да бъде усетена както от участниците, така и от посетителите на фестивала.

EXIT е прочут със авантюристичната си и разнообразна музикална програма, с политиката си на широк стилов подбор от участници. Приблизително 600 музикални изпълнения, оглавени от някои от най-добрите световни артисти в сферата на поп музиката. На фестивала са гостували изпълнители като: Billy Idol, Franz Ferdinand, Fatboy Slim, Morrissey, Massive Attack, Scissor Sisters, Underworld, White Stripes. Артистите, потвърдили участие в тазгодишното издание на EXIT са: Beastie Boys, Basement Jaxx, Robert Plant, Lauren Hill, CSS, WU Tang Clan, Danny Tenaglia, Roger Sanchez, John Digweed, Trentemoller Live, Ritchie Hawtin, John Digweed & Roger Sanchez.

Снимки от фестивала през 2006 година може да намерите на следния интернет адрес:
http://media.getpermission.co.uk/exit06/

БИЛЕТИ ЗА EXIT 2007:

EXIT се обедини с eTickets.to за да предложат най-добрите цени на билети от тази страна на луната! Притежателите на електронни билети ще разполагат с бърз достъп до събитийните места чрез специално обособен за тях вход на фестивала. За продажба ще бъдат предоставени 40, 000 билети за четиридневен и 40, 000 за еднодневен достъп до целия фестивал.

Един четиридневен пакет с достъп до всички музикални концерти на фестивала е на стойност от €78.50 / Ј54 и може да бъде закупен от etickets.to & lastminute.com.

За повече информация, можете да посетите следните интернет страници:

www.lastminute.com
www.etickets.to/exit
www.exitfest.org (следвайте връзката на английски за продажби и изберете World Sales).

Сподели в: