Eric Prydz в Ялта

Без съмнение Eric Prydz е едно от най-големите богатства на съвременната електронна музика, артист, чийто качества допринасят много за своевременния и комерсиален възход. Възможностите му са толкова големи, че той успява умело да контролира една двойнственост, която убягва на мнозина, а именно да разбира и удоволетворява нуждите на комерсиалния пазар и едновременно с това да запазва фокуса и доверието върху себе си като издава най-горещите ъндърграунд хаус релийзи.

Eric започва да прави музика едва 9 годишен и още в този ранен етап от живота е толкова фанатичен, че липсата на инструменти се явява незначителна пречка в търсенето на слава. В тинейджърските си години пък си изгражда лошият навик да разбива и влиза, за да… „вземе назаем” училищните клавирни инструменти – навик, който скоро го изпраща в шведско изправително училище. Разбира се всичко това само засилва желанието и решителността му и не след дълго шведският талант започва да попада все по-често под светлините на прожекторите, а неговата продукция да намира място в селекцията на някой от най-добрите диджеи в света.

Първият си истински удар в световен мащаб Eric нанася през 2004-та с песента „Call On Me” и клипа към нея. Едва няколко седмици след релийза на парчето името Eric Prydz се застоява с месеци над имената на артисти като Madonna, George Michael и Depeche Mode, а “Call On Me”е обявено от специалистите като пример за вечно-актуална музикална продукция.

През тази година способностите му са оценени и по време на „Немските Музикални Награди”, където грабва призовете за „Най-добро видео”, „Най-добър сингъл” и „Най-добър дебют”. Най-голямото признание за него като артист идва с номиницията му за една от наградите в “Ivor Novello” на британската академия, където отново попада сред имената на най-големите в историята на музиката – Robbie Williams, Sting, самите Pink Floyd и др.

Сподели в: