Edible Art – фотографска изложба на ilianphotography

  Edible Art

  Фотографска изложба на Илиан

  Ilian photography

  05.02. – 25.02.2013

  ФотоСинтезис Арт Център
  кафе-галерия, 
  бул.Васил Левски 57

  Откриване: 16 февруари от 17.00 часа

  Среща-разговор с автора по темата “Изкуството да снимаме храна”:  16 февруари от 18.00 часа

  Edible Art е един проект на фотографа Илиан, посветен на изкуството да приготвяш храна и изкуството да я заснемаш, така че да пробуди всички сетива. Но не се подготвяйте за кулинарна фиеста. 20-те фотографии, представени в изложбата ни приканват за един нов поглед към простите и обичайни съставки на ежедневното ни меню.

  В някои от тях този поглед е почти сюрреалистичен, при други с изчистена от излишества простота на представянето, която фокусира вниманието ни върху нюансите в един-единствен вкус, цвят, форма. 

  След представянето на проекта в Лондон, Москва, Manchester и Петербург, Edible Art ще бъде представен за първи път в България от 5 до 25 февруари във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия. След София предстоят изложби в Ница, Йоханесбург, Дъблин и Талин.

  Официалното откриване на изложбата в присъствието на автора е на 16 февруари ( събота) от 17.00 часа. След откриването ви каним на среща-разговор с Илиан тема “Изкуството да снимаме храна” с начален час 18.00 часа.

  За автора: Илиан Илиев живее и работи във Великобритания. Повече от 20 години той се занимава професионално с фотография, като основните посоки, в които работи, са фотография на храна, рекламна и продуктова фотография. Той развива свой уникален стил, като балансира комерсиалните послания с остро артистично око. Освен фотограф, той е страстен и вдъхновен готвач.

  Негови клиенти са списания, хотели, ресторанти и хранителната индустрия като Mornflakes, BBC GoodFood, Metropolitan Hotel, Casino Flamingo, Felicini Restaurants, Manchester University etc.  

  Вижте повече проекти на автора на  http://www.ilian.co.uk и http://www.behance.net/ilianphoto

Сподели в: