Eдуард Калъпов: Game Castle е място за игри, забавления и сплотяване на екипа

Представяме ви Едуард Калъпов – управител на Гейм Касъл или Game Castle – замъкът на игрите, забавленията и уникалните преживявания.

Намираме се на лесно достъпно място в кв. Драгалевци София. Едно от основните ни предложения е най-просторната и интересна Ескейп стая в България – „Колекционера, мисията невъзможна“. Появихме се юли 2015 и от тогава насам сме били почти винаги или на първо или на второ място по рейтинг според гласувания на потребители в реномиран рейтингов сайт. Ние сме единствената стая разположена в цяла голяма сграда заедно с прекрасно озеленен двор с два басейна и джакузи, беседка, барбекю, голям безплатен охраняем паркинг и много други екстри. Имаме пълноценен бар за топли и студени напитки, бира и алкохол. Предлагаме и кетъринг с домашно приготвени вкусотийки. Мястото е идеално за партита, рождени дни и всякакви други поводи. Слагаме основен акцент и върху тиймбилдинг програми на открито и закрито: като например Treasure or Scavenger Hunts (лов на съкровища), Лего програмата „Аз мисля с ръцете си“, Музикално кариоки с професионални перкусионни инструменти и инструктор по настроението, представление от вас за вас с фокуси, класически енергични игри и много други. Следим и предлагаме всички иновации от западните ни колеги.

Не на последно място сме и център за бордови и социални игри с модератор (човек който ви обяснява игрите и ви помага да ги играете). Социалните игри не са толкова популярни в България както на запад и наша мисия е да ги популяризираме. Това са игри с прости правила, сравнително краткотрайни, с много комуникация между играчите и те са за веселба и настроение. Не случайно на запад ги разпознават под имената “Party games” или „Ice breakers”. Интеракцията между играчите е например пазарлъци, блъфиране, изпълняване на роля, съюзяване, логично елиминиране и др.

Както виждате, не можем да се определим с една дума или дори с едно изречение, но ако все пак трябва да обобщя, ще се върна на първото ми изречение – ние сме замъка на игрите, забавленията и уникалните преживявания!

Как решихте да направите Стаята със загадки?

Ядрото ни е от програмисти и любители на всякакви игри (компютърни, бордови и спортни). Миналата година играхме в една подобна стая на загадките и веднага решихме че нашата сграда е подходяща да се направи подобна стая, дори имаме място са още няколко. Но също така решихме да обединим под един покрив няколко вида игрови забавления и да предложим един уникален център за забавления и отмора. Искаме да извадим хората от ежедневието, да излязат от офиса, да излязат от София и да дойдат тук при нас на чист въздух и тишина. Искаме хората да се откъснат макар и за кратко от компютрите и таблетите и да влязат във филм, където те самите са актьорите. Какво по забавно от това!

Какво споделят посетителите ви?

Нашите посетители са възхитени от факта, че са преки участници в забавлението. Казват че изживяването е много по-дълбоко и пълноценно от това да гледаш филм, защото не си пасивен, а активен участник. Нашите дейности имат образователен характер. Те тренират комуникацията, наблюдателността, логическото мислене, работата в екип и др. Не случайно напоследък много тиймбилдинги се провеждат именно в ескейп стаи, защото те изискват интензивна работа в екип. Имаме много резервации за детски партита. Майките споделят, че децата изключително много се забавляват от факта, че играят на живо, а не виртуално както вече са свикнали на таблетите и телефоните. Други коментари и мнения на хората са, че не са срещали на едно място толкова много различни видове забавления. При нас дори големи групи от 30 до 50 човека имат какво да правят.

Посъветвайте бъдещите ви посетители – как да сформират екип, с какви хора да дойдат?

Много зависи с каква цел идват. Ако групата иска да играе само в ескейп сатята, тогава препоръчваме групи от 4-6 човека. Минимумът е двама, но е по-интересно и забавно ако са повече. Ако идват за социални игри, оптималната група е 8-10 човека, като можем да приемем до 30 човека едновременно. Ако е за тиймбилдинг, зависи дали ще сме навън или вътре в сградата. За вътре, минимумът е 8, оптимумът е 30, за навън – 50 човека. При нас няма възрастови изисквания. За всекиго има по нещо.

Проектът за Стаята статичен ли е, има ли поле за развитие?

По съществото си ескейп стаите са статични. Те са като Холивудски филм. Правиш стаята и след това тя може да претърпи само малки промени с цел тунинговане на трудността. При нас специално имаме перспектива за развитие, защото площта на сградата ни позволява да добавим поне още три нови ескейп стаи. Дори в момента разработваме концепцията на втората ни стая. Също така постоянно развиваме с нови идеи другите ни дейности, като следим отблизо световните тенденции и се стараем да сме в крак с тях.

Каним всички ваши читатели да ни посетят и да се позабавляват от сърце с игри които може би не са виждали и чували.

Сподели в: