DVD – то Live after death“ за почитателите на Айрън Мейдан“

Най-после феновете на Айрън Мейдън имат щастието да се докоснат до DVD-то "Live after death", легендарен запис от четирите вечери на Мейдън в Калифорния през 1984 година. Двойното DVD излиза днес, 4 февруари 2008, и съвпада със старта на турнето на бандата “Somewhere Back In Time World Tour”, на което те ще пресъздадат много от аспектите от това оригинално и зрелищно шоу.

Първият диск съдържа запис с пълния 90-минутен концерт. Филмиран на 33 мм лента, записът оживява на DVD с взривяваща визия, която надминава обичайните лайв видеоклипове от 80-те. Дискът има две саунд възможности – оригиналният концертен звук, специално миксиран в 5.1 Surround Sound от Кевин Шърли – продуцент на Мейдън от 1999, както и оригиналния стерео саунд запис от Мартин Бърч, продуцент на групата от 1981 до 1993. През 1985 излиза на видеокасета, отдавна е изчерпан и през последните 20 години реално е неоткриваем.

Вторият диск съдържа Втора част от "Историята на Айрън Мейдън", продължение от DVD-то “The Early Days”, заедно с редки и невиждани бонус кадри под формата на зад кулисите с Айрън Мейдън, Rock in Rio’85, и ‘Ello Texas, всичко това надхвърля времетраене от три часа. В добавка към това са и фото галерии, съответните промо видеоклипове, обложки, турнета, програми за турнета и други изненади, които превръщат това DVD на Мейдън в изключително специално предизвикателство за феновете.

Ето какво споделя Род Смолууд: „Оригиналният видео запис на Live After Death отдавна не може да бъде намерен по магазините, така че е добре да го имаме отново. Това е един от първите напълно филмирани концерти след появата на видеото и, разбира се, лайв албумът, записан в различна вечер от видеоматериала, от дълго време се счита за един от основополагащите лайв метъл албуми и оттогава се е продал в милиони копия. Феновете отдавна ни молят за това DVD, но ние искахме да го съгласуваме с турне, което ще пресъздава част от него, а също така и ще бъде част от DVD-тата, които съдържат материали за историята на бандата. Сега вече сме сигурни, че сме намерили всичко от този период, което може да бъде предоставено на феновете!!”

Двойното DVD на Мейдън "Live after death" излиза от Анимато Мюзик/ EMI с медийната подкрепа на Z-Rock.

Сподели в: