Drum’n’Jazz 2007 с LTJ Bukem и Теодосий Спасов

Петък, 23 ноември. Заформи се поредното „лудо” парти в столичния парти-център “4 км” – третото издание на фестивала Drum’n’Jazz, организиран от H.M.S.U.

Клубът, който представлява импровизирана реплика на бивше военно хале, тази вечер преливаше от бръмчащите ентусиазирани фенове на новата вълна електронни ритми. Комбинацията от дръм енд бейс, етно и джаз музика направо побърка близо 2500-те горещи фенове. Те напълниха трите зали, в които звучаха различните музикални течения. Интересът към нестандартния микс от стилове беше невероятен. Между другото, един от най-запомнящите се моменти на вечерта беше успешното влизане в клуба. То ни отне близо половин час нетърпеливо чакане, но все пак – беше успешно.

За купона се грижеха над 20 родни и чуждестранни изпълнители. Гвоздеят в програмата заковаха английският дръм енд бейс диджей LTJ Bukem и небезизвестният MC Conrad, заедно с Теодосий Спасов и формация Viara. „Кавалът е божествена играчка, която може да се използва като кубчето на Рубик”, обича да казва виртуозният кавалджия и ни убеди в това. Изпълнението на Viara за пореден път очарова почитателите си с разнообразието от звуци – джаз изпровизации, съчетани с електронен саунд.

Бурни аплодисменти и бисове допълнително поддържаха енергичното темпо на партито, което продължи до зори. Парти-център “4 km” тупкаше в завладяващия пулс на дръм енд бейс бийта, който докара публиката до еуфория.

Тайната на доброто парти не се крие само в силния звук, тълпата и няколко питиета. А в „сладкиша” – фюжъна от джаз, дръм и бейс звук, което участниците в събитието знаеха по-добре от когото и да било.

Сподели в: