DroneUp International Film Festival в Пловдив

На 25 и 26 август, за втора поредна година, Пловдив ще бъде домакин на дрон филмовия фестивал
DroneUp International Film Festival. Иновативното събитие, организирано под егидата на община Пловдив, ще представи най-добрите късометражни дрон филми от цял свят. Това ще се случи не къде да е, а на Римски стадион в сърцето на града. В две вечери на безплатни прожекции, ще могат да бъдат представени филми в шест тематични категории: Природа, Градове, Екстремно и диво, Разказ и история, Пътуване и България. Филмите финалисти са специално подбрани от международно жури, което ще отличи най-добрите от тях в съответната категория по време на фестивала.

Победителите ще получат специалните „DroneUp Оскари“ и ще имат шанса да спечелят невероятни награди, предоставени от партньорите на фестивала. „Целта на DroneUр е да бъде едно събитие извън отвърдените рамки. Искаме да покажем на публиката как нашия свят, който мислим, че познаваме добре, и как нашето всекидневие придобиват една съвсем различна красота и динамика, когато ги погледнем от високо. Горди сме, че можем да направим точно това във великолепния Пловдив“, заявяват организаторите. Неизневерявайки на миналогодишното шоу, събрало повече от 3000 души, те обещават запомнящо се откриване, демонстрации, работилници, изяви на живо, музика, забавления и много изненади.

Тази година DroneUp ще включва и дневна програма през почивните дни – 26 и 27 август, организирана съвместно с мол Пловдив и Дрон Арена, по време на която посетителите ще могат още повече да се доближат до света на дроновете. Тъй като амбицията на DroneUp e да донесе красотата на въздушната кинематография директно на широката публика и да разруши стигмата около летящите дронове – фестивалът е с ВХОД СВОБОДЕН.

Екипът на фестивала е в постоянно търсене на креативни и разтърсващи филми, които да онагледят любовта им към дроновете. DroneUp се основава на вярването, че дроновете могат да променят предходните идеи за бъдещето. Ако споделяш тази визия – свържи се с организаторите.

За актуална информация следете сайта на фестивала и Фейсбук страницата.

Вижте видео с най-запомнящите се моменти от миналата година.

Сподели в: