Dream Theater идват в Каварна

Специално за феновете на тежката музика, пристигат две известни метъл банди- In flames и Dream theater. Dream Theater са първата обявена банда за четвъртото издание на Калиакра Рок Фест 2009г. На 29-ти март в София ще забият шведите от In Flames. И двете банди идват за втори път в България.

Емблематичната прогресив метъл банда Dream Theater ще зарадват за пореден път феновете си, като излязат на концерт на 3- ти юли 2009г. Те идват в България, точно седем години след концерта си на 3-ти юли 2002г. в София. Тогава, пред хиляди фенове и след три часа музика, развълнуваният Mike Portnoy обеща с ръка на сърцето, че: ” Dream Theater винаги ще се завръщат тук". Ню йоркската банда ще стъпи в Каварна, в познатия състав, начело с легендарния китарист John Petrucci и барабаниста Mike Portnoy. За последното турне “2007-2008 Chaos In Motion WORLD TOUR”, бандата е изнесла 115 концерта в 105 града из 35 държави. Dream Theater са свирили с някои от най-добрите световни рок изпълнители – Deep Purple, Emerson Lake and Palmer, Iron Maiden, Joe Satriani, Marillion, Megadeth, In Flames, Opeth и Iron Maiden.

На 29-ти март 2009г. в София пък ще забият метълите от In Flames. Една от най-успешните шведски метъл банди ще има самостоятелен концерт в столичната зала Деница. Билетите ще са с цена 35лв, а в деня на концерта, ще бъдат по 45лв. Местата, на които ще се продават от 17.02. са: Билетния център на НДК, в мрежата на Ticketstream. bg и Eventim.bg. Концертът започва в 20.00 часа.

In Flames е основана през 1990г., и за кратко време успява да се наложи на световната метъл сцена. През 2006г., след появата на най-успешния им албум Come Clarity, и над милион продадени копия от него, In Flames вземат участие в Европейското турне „The Unholy Alliance”, заедно с групи като Slayer, Children of Bodom, Lamb Of God, Mastodon и Thine Eyes Bleed.  Метълите от Гьотеборг, преди няколко дни триумфираха с цели три "Bandit Rock Awards" – за “най-добра шведска банда”, “най-добър шведски албум” и за“най-добра шведска банда на живо”.

Сподели в: