DJ Shantel и Bucovina Club Orkestar откриват фестивал

Роденият в Германия Стефан Шантел и неговият Bucovina оркестър пристигат в България специално за фестивала "Meet the world", който се открива през месец юни. Немският диджей нашумя през последните години със своята трактовка на балканската музика. Неслучайно казват за Шантел, че е "интерфейсът" между Ориента и Запада, поради миксовете му от електронни звуци, съчетани с балкански ритми. Албумът на DJ Shantel от 2007г. "Disco Parizani" е хитов в Австрия и Германия, в края на годината беше номер едно в чарта на Турция. В албума на Шантел свирят различни музиканти от Източна Европа, които смесват сватбена ромска музика, клезмер, диско, сръбска духова музика, полка, ска, реге, турски поп, хип-хоп, рок, фънк, докато се получи уникалното звучене, характерно за диджея и оркестъра му. 

След откриването от Стефан Шантел, фестивалът "Meet the world" ще продължи с представянето на две дами от Португалия. Пленителната Сара Тавареш ще изпълни с горещи ритми зала „България” на 26 юни, а  фадистката  Анна Моура ще спечели сърцата на публиката на 27 юни.
Последният албум на Сара Тавареш “Balance” е платинен в Португалия, а тя е номинирана за наградата на BBC Radio 3. Музиката от албума обхваща различни поколения и националности, различни танцови стилове. Освен композитор и певица, Сара е изненадващо добра китаристка. Критиката я сравнява с Ayo, Sheryl Crow и най-вече  Tracy Chapman

Анна Моура е единствената фадо певица, която е гастролирала заедно с Rolling Stones в техния проект „The Rolling Stones Project vol 1”, с който обикалят Япония, Америка и Европа. Те записват две съвместни изпълнения – „No Expectations” и  “Brown Sugar”, които превземат класациите.

Организаторите на фестивала обещават много изненади с темите „Sounds from Barcelona” и „So Keres, Europa?“, които ще разкрият за публиката по-късно. Вече са пуснати в продажба на промоционални цени първите билети за концертите в мрежата на www.eventim.bg, магазини „Пикадили” и веригата „Германос”.

DJ Shantel и Bucovina Club Orkestar откриват "Meet the world" на 7 юни в зала "Универсиада".

Сподели в: