DJ DeepJak: Българските артисти имат световен потенциал

DeepJаk е име, което няма шанс да е убягнало на сериозните фенове на електронната музика у нас. Не само защото е изключително актуален със завладяващите си сетове  в най-популярните клубове и парти средища у нас и напоследък в редица европейски държави. А и защото амбициите на диджея, когото най-близките му познават като Димитър Костов, не се изчерпват с личното му развитие като артист. Уникалната му способност да вдъхва нов живот на българската електронна сцена бързо му спечелва уважението на родното клубно общество. Като естествен резултат от това заедно с двама съмишленици DeepJak основава компанията за специализирани в електронната сцена събития MINIMALISM, благодарение на която родните почитатели успяват да видят редица значими артисти от жанра. Динамичен и многостранен, DeepJak има вкус към скоростта не само в реализацията на успешни проекти, но и в карането на сноуборд по снежните писти. Зад пулта пък неусетно увлича в танци с иновативни и мелодични комбинации на електро, трайбъл, хаус, минимъл техно и др.

Здравей DeepJak, настрои ли се вече на празнична вълна? Къде и как ще посрещнеш Коледа и Нова година?
Привет на всички! Още с настъпването на декември настроението обикновено скача до небето. Предстоят ми доста ангажименти и ще съчетая полезното с приятното – участията покрай празниците са най-забавни!

Разкажи ни повече за тези участия  – къде можем да те видим до края на годината?
Още този уикенд започвам парти маратона в петък в клуб „180“, а след последния работен ден – събота, 21 декември, продължавам с участие на двоен рожден ден в Music Bar Blow (ул.Г.С.Раковски 125). Но да не забравяме, че на тази дата и планетата ни има рожден ден – една годинка от края на света :). Дори навръх Коледа съм ангажиран –  в едно ново столично клубче – BelAmi . За Коледното парти съм подготвил едно наистина интересно шоу, а за дамите входът ще е свободен! Очаквам потвърждение за 27-ми в бар Кутия, Боровец. На Нова година вече ще съм в Алпите в ролята на сноуборд инструктор. И от там чакам да ми потвърдят от един клуб в Тирол, но за сега нищо не е сигурно.

За пореден път ще пускаш в  Music Bar Blow тази събота. Явно се получават добри партита?
Да, защото такъв e екипът на Blow, предразполага да се забавляваме цяла нощ, до сутринта. Винаги ми е много приятно да пускам на това място. Атмосферата е страхотна и всички хора го забелязват. Замислям и други партита там за по-нататък, за които със сигурност ще научите като му дойде времето.

Чували сме, че в Blow се случват музикални събития с широк диапазон  от  хип-хоп през електроника, фънк, та чак до балканска музика и хардкор. Как се сработват артисти от толкова различни музикални жанрове?
Всъщност  има много допирни точки, тъй като в момента българските артисти се опитват да се подкрепят един друг, което досега като че ли липсваше. Това единство неусетно  изгражда общност – с общи цели и начин на мислене и привлича разнородни хора, които искат да се отпуснат, да се забавляват и да споделят позитивни емоции. Според мен по-разнообразните събития в програмата са ключът към успеха. Blow ми допада също  с това, че  е много уютен и дори когато не е пълен, става много яко парти. Моите хора винаги се чувстват много добре там  и прекарват все повече време.

Пускал си на партита из цяла Европа. От къде имаш най-хубави спомени?
В Амстердам ми беше най-забавно, понеже там имах много голяма подкрепа от българи, които дойдоха на участията ми. В Монпелие, Франция  определено много ме впечатли начинът, по който се забавляват: Афтърпартито там се състоя в центъра на езеро насред обикновено лозе. Имаше джетове, лодки и много ефектен бар, на който ни наливаха отлично вино  собствено производство. В Германия пък ми допадна, че хората са много динамични и обичат техното. В Букурещ пусках на много готино пуул парти, на което заваля дъжд и всички скочиха в басейна. Беше фрапиращо, че жените бяха по-кичозно облечени и от нашите поп-фолк изпълнителки.

Менажираш MINIMALISM, компания, организираща събития на родни и интернационални диджеи. Можеш ли да ни издадеш някое популярно име, което скоро ще зарадва феновете на електронната музика у нас?

В момента съм оставил компанията на заден план, понеже разработвам една нова парти концепция, която нарекох Chicks and Freaks. Идеята на този проект  е да събере всички яки мацки и музикални изроди 🙂 Дори понякога те са не са само на дансинга, но и зад пулта, където давам поле за изява на младите момичета-диджеи. Освен това се опитвам с успешните ни партита да наложим локалните артисти, които реално разполагат с потенциала на всички големи световни имена. Желанието ми е в бъдеще те да са актуални не само у нас, но и да намерят достойно присъствие в най-престижните клубове и форуми за електронна музика наред с традиционно силните холандски, немски и испански артисти. Дошло времето, когато публиката наистина е започнала да оценява българските артисти. Ето защо ми се струва, че настъпват доста добри времена за електронната сцена у нас и трябва да работим за развиването на този капитал.

Доста големи имена от електронната сцена гостуват често у нас. Това не може да се каже за рок и поп звездите например, които най-често идват в България чак когато им позалезе славата. Смяташ ли, че електронната музика у нас е на световно ниво?
Това че световноизвестни имена идват в България доста често е много добър факт, но да не забравяме , че и сред нас има силни артисти, които можем да наложим и да не изнасяме валутата навън, така да се каже. Също би било хубаво, ако големите промоутъри работят повече в синхрон в интерес на бизнеса с гостуващите артисти и разбира се публиката, на която й се иска да види възможно повече. Хубаво би било, ако контактуват помежду си и съгласуват усилията си, така че да не се засичат дати, което не само разочарова феновете, но е и пагубно за финансовите резултати на всички.

Сподели в: