DJ Ahmet Sendil идва за клубно парти в София

Един от най-нашумелите на световната денс сцена продуцент и диджей Ahmet Sendil пристига за парти в София. На 27-ми март късметлиите, които ще опитат силата на сетовете му ще са софийските минималисти в клуб Ескейп. Билети за партито в  събота могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim и Tickestream на цена 15 лв.

Ahmet Sendil е номиниран през 2008 за Най-добър минимал aртист от най-популярната дигитална платформа за електронна музика Beatport и спечелил 3-тата награда в категорията е добре познат на последователите на новата минималистична вълна в техното през последните години. През същата 2008 всички оригинални парчета и ремикси на турският продуцент успяха категорично да влезнат в топ 100 чарта на минимал категорията в Beatport, a заветното първо място за няколко седмици оглавиха ремиксите му за Nico Diorio – «Shop»,  версията му на безспорният хит на Alex Kenji – «Adelante» и  преработката му на «Hooker»  на Federico Milani.

Освен безспорните си успехи на световния музикален пазар Аhmet Sendil се радва на широка популярност като диджей, което не може да изненадва никой след над 20 години кариера, стартирала през 1989 в култовият турски клуб Studio 54 – първият голям клуб в Турция и последвалите резиденции в Club 14, Club 20 и Switch в Истанбул. Tурският топ диджей скоро започва да радва и феновете си зад граница, получавайки редовни покани за гигове в  Гeрмания, Англия,  Франция, Италия, Мексико, Индия, Бразилия, Швейцария и България.

Giorgio B – ветеранът на  българската хаус сцена доказа нееднократно на същия дансинг в Ескейп, че може да направи разбиващо парти, за което дълго да се говори и набра завиден капитал от емоции и успешни проекти през последната година, залагайки на сигурно с имена като Dimas, Chus, Simon & Shaker и Paco Maroto. Главната движеща сила на родната формация  Adultempo сега добавя към списъка си с категорични победители на дансинга и турската звезда Аhmet Sendil.

Сподели в: