Def Leppard обещават невероятно шоу довечера на стадион "Академик"

Тома ще стане част от Tuborg Green Fest. Довечера младият рокер ще се качи на сцената на стадион "Академик", за да подгрее феновете за уникалния концерт на Whitesnake и Def Leppard. Две от най-великите британски банди за всички времена ще свирят за първи път на една сцена. Най-якото рок събитие това лято се организира от София Мюзик Ентърпрайзис и Туборг.

Победителят от втория Мюзик Айдъл в България спечели сърцата на всички рок фенове у нас с невероятните си изпълнения в шоуто и принадлежността си към рок общността.

Ето какво каза и Тома, веднага след като научи разбиващата новина, че е поканен за това смазващо участие: "Е, направо не е истина! Не мога да повярвам още, че ще забия пред две толкова величествени банди! Искам да кажа, че това е повече от яко! Дръжте се, фенове! На 4-ти юли ще се разбием истински!”

Тома ще направи сет около половин час непосредствено преди своите идоли. Ще му помагат известните български музиканти Калин Петров – клавир, Димитър Митев (Дънди) – барабани, Петър Главанов – китара, Георги Янев – китара, Мартин Дойкин – бас, а феновете ще чуят изпълнения на супер яки парчета на групи като AC/DC и Judas Priest.

Билетите за концерта са ограничени поради огромния интерес, но все още могат да бъдат закупени от НДК – Билетен център – София, онлайн на адрес www.ticketpro.bg, касите на Тикетпро България и неговите партньори, както и от магазините – Вижън (София), Саунд гардън (Бургас), Мюзик център и рок  шоп (Пловдив), Млад техник (Сливен), Медуза (Велико Търново).

Def Leppard безусловно може да бъде наречена една от най-значимите рок групи на 80-те години на двадесети век, запазила духа на времето и превърнала се в емблема на цяло поколение меломани.  Създадена като част от така наречената "нова вълна в британския хеви метъл”, групата носи характерните белези на актуалния за 70-те глем рок и повлиява своята музика от големи имена като Ти Рекс, Куийн и Лед Зепелин. Типичните за  Def Leppard ниско настроени китарни рифове и завладяващи мелодични рефрени се превръщат в тяхна запазена марка, оставила траен отпечатък в световната музика. Перфектната визия, модерните въздействащи видеоклипове, изключителният талант и плеядата от суперхитове безспорно определят тази невероятна банда като истинско явление в музикалната история на планетата.

Whitesnake е дна от най-обичаните и най-забележителни рок банди в историята на човечеството за последните 30 години. Група от такава величина няма нужда от представяне. Всеки меломан по света знае наизуст парчетата "Is This Love”, “Here I Go Again” и много други, оставили огнена следа в световната музика. Харизматичното присъствие на фронтмена Дейвид Ковърдейл, дълбокият му чувствен глас и тежките разсърсващи китари са се превърнали в уникалната емблема на Whitesnake – изключително съчетание от нежна емоция, мощ и динамична агресия.

Сподели в: