Deep Purple -‘Live In London’ на двоен диск, сега!

Live In London е записан през 1974 по време на, както ще се окаже по-късно, единственото британско турне на групата в състава, познат като Mark 3. Годината е много важна за бандата, след трудни промени в редиците. Те трябва да се справят с това да продължат и да развият своята предишна популярност и докато Mk 3 се справя доста добре в европа и Щатите, все още не се знае как новият състав ще се приеме в родната Британия. В този момент те са: Ричи Блекмор (Ritchie Blackmore), Иън Пейс (Ian Paice), Джон Лорд (Jon Lord), новият басист Глен Хюс (Glenn Hughes) и певецът Дейвид Ковърдейл (David Coverdale).

След записан нов албум, Burn, и изпробването на новия състав в Европа, групата с облекчение открива, че феновете им приемат новия формат с цялото си сърце. От своя страна, Deep Purple наблягат на промените, като свирят на живо новия албум повече, отколкото стари хитове. Обратно в Обединенoто кралство, положителната реакция на шоутата им расте заедно с новини от Америка, където събират рекордна публика, има счупени тв камери и експлоадиращи усилватели след един невероятен сет на фестивал на открито в Калифорния.

Лондон  все още е епицентърът на музикалния свят по това време и да се представят добре там е решаващо. И въпреки че тогава топ бандите правят по серия от шоута на една локация, изглежда удивително, че група със статута на Deep Purple ще свири на не по-малко от три различни гига в Лондон за две седмици (нещо повече, това е последният път, когато това се случва). Първо са хедлайнери в Хамърсмит Одеон, в западната част на града (и единственото от трите места, което и досега прави рок концерти). Три дни по-късно са в Луишъм Одеон, голяма локация в южната част на града, а след това обратно в Килбърн, в Северен Лондон, за по-малко от две седмици от началото. И точно това шоу, в огромната зала Гомон Стейт (Gaumont State), Килбърн, 22 май 1974, е записано.

Досега ‘Live In London’ никога не е излизал на диск в Европа. Студийните албуми на бандата са имали предимството да бъдат първо прехвърлени на компакт диск и за този концертен запис е работено много, за да може шоуто да бъде възстановено префектно. Резултатът сега: двоен диск – мечтата на колекционера!

‘Live In London’ 2CD e на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ EMI.

Сподели в: