Deep Purple идва за рождения ден на Z-ROCK

На 1 ноември зала “Фестивална” в София ще посрещне голямата легенда в рок музиката – Deep Purple, по покана на “Болкан ентъртеймънт къмпани” и по повод 1 година Z-rock.

Билетите ще се пуснат в продажба на 3 септември и ще се продават до края на септември на промоционална цена от 30 лв до края на септември в билетен център НДК.

Deep Purple е британска група основана през 1968 г. Те са една от първите и най-известни хард рок групи в музикалната история и бащите на хеви метъла. Музиканти през “Златната ера” са Ричи Блекмор – китара, Джон Лорд – клавири, Роджър Глоувър – бас, Иън Пейс – барабани и Иън Гилън – вокал. Фантастичните китарни сола на Ричи и изумителният глас на Гилън бързо превръщат групата в една от водещите в хард рока. Хитове като: Black Night, Hush, Child In Time и Smoke On The Water са записани със златни букви в музикалната история.

Албумите: In Rock (септември 1970), Fireball (юли 1971), Machine Head (май 1972), Made in Japan (декември 1972), Who Do We Think We Are (януари 1973) достигат в класациите два пъти номер едно в Англия и са обявени седем пъти за платинени в САЩ. В България ще представят турнето, започнало от 2006 – Rapture of the Deep Tour, основано на едноименния им последен албум от 2005.

Сподели в: