DamNation – филм на природозащитна тематика

Тазгодишните Дни на предизвикателствата са вече история, но събитията по повод 10-годишнината продължават с DamNation – филм на природозащитна тематика.

Това е най-новият филм на култовата компания PATAGONIA. Премиерата на филма ще видим на 15 януари 2015 в кино Люмиер, което става в рамките на световната му премиера!

DАMNATION TRAILER: http://damnationfilm.com/trailer

DamNation е едно от най-силните документални заглавия на природозащитна тематика за 2014 г., отличено с 11 награди от 9 специализирани филмови фестивала за планинарство, околна среда и зелени практики.

Филмът е вълнуваща одисея за драматичната промяна в отношението на една нация от гордост към инженерното чудо на мащабните язовирни стени, към постепенното осъзнаване, че бъдещето на човека е неразривно свързано с живота и опазването на естествените реки.

Лентата ще бъде представена благодарение на съвместните ни усилия с Горичка – организация със сериозна традиция в инициативите за устойчиво развитие и природозащита и издател на тематична литература, между които „Пусни народа ми да кара сърф“ на основателя на Patagonia Ивон Шуинар.

DamNation се прожектира и в партньорство с световната природозащитната организация WWF Bulgaria, чиято актуална кампания за опазване на реките цели именно съхраняване и възстановяване на естествените реки в България. Научете повече за кампанията и се подпишете в подкрепа на реките тук: wwf.bg/reki.

Билетите за DamNation се продават в магазини „Стената“ на цена 10 лв. До 31 декември включително към всеки закупен билет има и подарък.

Сподели в: