D2 и Gravity Co стартират конкурса за училищна песен "Голямо междучасие"

На 3 февруари 2009г. официално започва конкурсът за най- добра училищна песен, подкрепен от Столична община и групите D2 и Gravity Co. Цел на конкурса е да развие музикалната култура на младите хора и да стимулира креативността им. Подобна инициатива е и начин младежите повече да общуват помежду си, да се сближават, като споделят емоции в музиката. Конкурсът дава възможност и на начинаещите музиканти да се качат за първи път на голяма сцена.

Конкурсът

В музикалната надпревара може да се включи всеки ученик от 1 до 12 клас от столично училище, който свири, пее или има ученическа група. До 3 април т.г. ще продължи първият етап от класирането, в който всеки от кандидатите ще може да качи своя авторска песен или любителски видеоклип на официалния сайт на D2. Песни или клипове с нецензурно съдържание няма да се допускат, както и кавър версии. От 4 до 15 април ще се проведе електронно гласуване за най- добрата песен в сайта на групата.

От 22 април до 13 май 2009 г. ще се организират десет концерта на териториален принцип в софийски училища, на които ще се представят всички участници –  групи и изпълнители.

Победителят от конкурса " Голямо междучасие" ще бъде обявен на 20 май 2009г. на финален концерт с участието на съорганизаторите D2 и Gravity Co. Финалистът ще получи голямата награда: запис на песен в професионално студио и заснемане на видеоклип.

Сподели в: