Count Basic идват за София Джаз Пик

Още една джаз легенда ще идва в България. На 17 септември 2007 в зала 1 на НДК “Сount Basic” ще изнесат концерт по повод шестия рожден ден на Джаз ФМ и Деня на София. Концертът е в рамките на есенния София Джаз Пик. Count Basic пристигат за първи път в България само месец след издаването на горещия си нов албум “Love&Light”. След успешните години на челните места в музикалните класации, Count Basic предлагат в новия си албум жизненост и виталност, вплетени със съвременните тенденции в жанра. Това е музика от върха на класациите, музиката на новите юпита около 30-те, хората, които знаят как да избират.

В началото на 90-те години, когато във Великобритания се възражда Джаз – Фънк– саундът, виенският професор по музика Петер Легат създава Count Basic. Така към тъй наречената “Ейсид – Джаз – Революция”, пропагандирана тогава от лондонския DJ Джилс Питерсън (Gilles Peterson) заедно с Жан-Пол Муник (Jean-Paul Maunick) (Инкогнито), се присъединява още един важен съмишленик.

В момента билети могат да се купят от интернет порталите: www.tickets-bg.com, www.eventim.bg; www.ticketstream.bg и от Билетен център НДК. До края на август са на промоционални цени от 30 лева.

Сподели в: