Cesaria Evora идва с осем музиканти в София

Кралицата на Морна ще пее у нас под съпровод на двама перкусионисти!
Изпълнителката с най-чуден глас и носителка на Грами за “най-добър етно албум” от 2003г – Сезария Евора (Cesaria Evora) пристига за концерт у нас на 2 октомври, заедно с група от осем музикати. До “босоногата Дива” ще стъпят нейните обути музиканти, свирещи на саксофон, виолин, китара, бас, пиано, перкусии и екзотичният инструмент Cavaquinho. За магичната атмосфера в залата , ще се погрижат и двамата перкусионисти, които ще подкрепят Сезария Евора в песните й.

По време на престоя си у нас “Кралицата на Морна”, както я наричат по света,  ще се чувства като истинска Кралица, под постоянните грижи на личната си асистентка и на организаторите от Жокер медиа. Личната асистентка на африканската прима я следва навсякъде по време на турнето й, което тази година страртира в края на м.май. През месец септември Сезария Евора е в кратка почивка, след изпълненото с концерти лято. На 2-ри октомври я очакваме в България , заредена с емоцията на родното й място (островът Cape Verde). Есенното й турне стартира в първият ден на октомври, като преди София изпълнителката ще посети единствено съседна Румъния. Тук, на Балканите всички очакваме от нея да изпълни една от най-хубавите песни от филма на Костурица Underground – Ausencia, чието оригинално изпълнение е нейно.

Билетите за концерта на магнетичната Сезария Евора, на 2-ти октомври в зала 1 на НДК се продават с пълна сила в Билетен център в НДК, в мрежата на Ticketstream.bg и магазините на Office 1 Superstore, М-тел и М-Свят. Цената на билетите е от 30 лв до 100 лв, като най-скъпите от тях дори са на привършване, уточняват организаторите от Жокер медиа.

Сподели в: