Brass Against – бандата, с която лятото дойде

Какъв по-добър начин от това да посрещнеш лятото с любимата си банда и питие в ръка? Никакъв! И сме щастливи, че това се случи.

Броени часове след настъпването на астрономическата пролет, нюйорският колектив отново зарадва вярната си българска публика с шоу. То се състоя на 22 юни в столичния клуб Terminal 1.

Четири месеца след първото си участие в България, бандата, позната с кавърите си на легендарните Rage Against the Machine, достави още едно незабравимо преживяване за феновете. Емоцията от слушането на всички страхотни парчета на живо е неописуема, защото е твърде силна, за да бъде рамкирана в думи. Само едно можем да ви кажем – наистина си заслужаваше!

Чухме едни от най-емблематичните парчета на Tool, Audioslave, Black Sabbath и много други под звуците на китара, саксофон, барабани, тромпет и туба.

Групата беше в състав Liza Colbyb (вокал),  Andrew Gutauskas (баритон саксофон), Brad Hammonds (китара), Darius Christian (вокали/тромбон), Mazz Swift (вокали/цигулка), Mariel Bildsten (тромбон), Wayne Tucker и Oskar Stenmark (тромпет), Kenneth Bentley (туба) и Nathan Bell (барабани).

Да, точно така! Този път заедно с Brass Against беше и друг неповторим вокал – уникалната Liza Colby, която е определяна от мнозина като кралица на рокендрола. Както много от вас знаят, впечатляващият ѝ глас звучи в последния кавър на песента Figure it Out. Той излезе преди броени дни и вече има над 30 000 гледания.

Както много пъти е доказвала, българската публика е неповторима и е особено благодарна за всяко посещение на големи имена от света на музиката у нас. Ето защо силно впечатление направи, че присъстващите в Terminal 1 бяха много доволни да са там в събота вечер и да слушат тази невероятна музика. Хората се забавляваха от сърце, а бандата им отвърна със същото, като се представи на върхово ниво.

Можем да сме много благодарни, че в българските клубове вече има толкова страхотни изпълнения на световно известни групи и че имаме все повече възможности да прекараме събота вечер по начин, който завинаги остава в сърцата и спомените.

А ето какво казва групата сама за себе си:

В тази политически предизвикателна ера, е време да се изправим срещу машината. Brass Against е колектив от артисти, водени от Брад Хамъндс, които споделят целта за създаване на протестна музика, която призовава феновете към действие. Искаме музиката, която изпълняваме, да звучи вдъхновяващо и резониращо с емоциите на хората, като ги насърчава да действат. Съчетаваме рок и хип-хоп, за да свирим музика, която е мощна и овластяваща. Brass Against е изключителна музика с политически край.

Определено на 22 юни родните фенове усетиха този дух. И с нетърпение очакват следващото гостуване на Brass Against в България!

Сподели в: