Blizzcon 2018 – ежегодното мащабно гейминг събитие на 2-3 ноември

Всяка година с идването на есента всички геймъри и особено тези, които са почитатели на Blizzard и техните игри, притаяват дъх в очакване на Blizzcon. Това е мащабно гейминг събитие, което се провежда всяка година, като на него се представят новини относно игрите на компанията, като WoW, Hearthstone, Starcraft и т.н., а освен това се провеждат турнири, различни предизвикателства и голяма доза забавление.

На миналогодишното издание на това събитие станахме свидетели на редица страхотни премиери и новини, като естествено най-много овации събра обявения официално най-нов World of Warcraft експанжън, Battle for Azeroth. Той излезе на 14 август в цял свят, като очакванията са това да се превърне в най-успешния експанжън за WoW изобщо, особоно имайки предвид незадоволителните резултати на последните няколко такива, особено Warlords of Draenor и Mists of Pandaria.

Естествено видяхме и нови неща свързани с други основни игри за Blizzard, като Hearthstone и Overwatch, но пък за съжаление не бе обявен Warcraft 4, както мнозина се надяваха. Интересно е да се отбележи, че така обичаната Starcraft също не получи някакви сериозни новини относно бъдещето на играта, като за момента трябва да се задоволим с трилогията от второто издание на играта, което скоро навърши 8 години.

Именно такива мащабни събития в света на компютърните игри оказват голямо влияние за развитието и на електронните спортове. Вече не звучи странно или шокиращо да говорим за залагания свързани с електронните спортове. Такъв тип залагания почти не се отличава от традиционните коефициенти за залагане на различни спортове, като футбол и баскетбол например.

А Blizzcon 2018 определно има с какво да се похвали относно стимулирането на разрастването на електронните спортове. Тук е редно да отбележим, че билетите за събитието вече се продават, а самото събитие ще се проведе на 2-3 ноември в Anaheim Convention Center, Калифорния (САЩ). Много вероятно е билетите да свършат бързо, затова не губете време ако искате да сте част от едно от най-големите събитие в света на видео игрите.

Като в допълнение на всичко интересно, свързано с това мега събитие, Blizzard са организирали няколко турнира за всички фенове на електронните спортове. Всичко започва с Heroes of the Storm Global Championship, от 25 до 28 октомври и от 2 до 3 ноември. Starcraft II турнира започва от 26 до 28 октомври и продължава на самото събитие, както и HotS турнира.

След това предстои World of Warcraft Arena Global Championship, който ще се проведе на 29 октомври и след това на 2 и 3 ноември. А пък Overwatch World Cup ще се състои единствено на 2 и 3 ноември. За десерт, от Blizzard са ни приготвили Hearthstone Global Games.

Hearthstone пък тъкмо получи чисто нов експанжън, наречен The Boomsday Project, който идва с редица нововъведения и безброй нови карти. ​Но имайки предвид темповете, с които картовата игра се развива, нищо чудно да видим нов експанжън.

В крайна сметка, можем да сме сигурни, че от Blizzard са ни приготвили безброй изненади и много интересни моменти свързани с очаквания Blizzcon 2018. Предстои да видим какви нови заглавия ще бъдат обявени, но едно е сигурно – забавлението ще е на макс.

Сподели в: