BBC, Daily Mirror и The Guardian за творчеството на Terri Walker

Медии като BBC, Daily Mirror и The Guardian не остават безразлични към творчеството на вълшебната Terri Walker. Преди концерта й в София ви представяме някои интересни подробности за живота и работата на брит соул кралицата.

Феновете на Terri Walker я познават с брилянтната ѝ музикална кариера със зашеметяващи сингли, които ще имаме възможност да чуем на живо в Sofia Live Club на 21 април. Кралицата на английския соул е родена на 14 април 1979 г. в близост до Лондон. Може би не сте запознати, че Terri Walker всъщност се казва Chanelle Gstettenbauer. Известно ли ви е, че родителите на Terri са с ямайски произход? А че певицата говори свободно немски език, защото на 4-годишна възраст се мести със семейството си в Бавария? Както самата Terri казва: "Обичам Германия – тя ме е оформила такава, каквато съм."

Сред интересните факти около творчеството на Walker e мнението на някои от най-известните медийни критици в Обединеното кралство в лицето на BBC, Daily Mirror и The Guardian.

Terri Walker издава дебютния си албум "Untitled" през 2003 г. В едно предаване на BBC Денис Бойд заявява: "Г-ца Walker е артист, който смело поема своята кариера, доближавайки се до американските диви. Със сигурност има потенциал да пробие не само в Англия, но и отвъд. "Untitled" е албум, който не може да бъде подминат. Той е не просто ърбън, той е не просто ар енд би, той е музика за душата".

Критиката за втория албум "L.O.V.E" също се оказва изключително положителна. Британският таблоид The Daily Mirror пише: "Откриващото парче уверено прогнозира, че това наистина е нейното време (препратка към песента "This Is My Time" от колекцията  "L.O.V.E"), с глас, който просто смазва конкурентите и с песни, които са дори по-добри от тези в дебютния ѝ албум. Г-ца Walker е във възход. Тя е просто една поп соул сладост."

Третият албум "I Am" получава също позитивни отзиви, връщайки Terri Walker към нейните нео соул корени. Матилда Еджер-Купър от BBC казва: "Terri Walker" се завръща шеметно с третата си колекция. Това е един великолепен албум, който праща Terri обратно във висшата лига на британските изпълнители". Мат Сноу от The Guardian коментира: "I Am" е интимен и тих албум, в който едновременно с чувството на близост и спокойствие, което музиката носи, силно се откроява прекрасният глас на Terri Walker. Тя пее толкова красиво, че със сигурност ще направи диска класика". И Walker наистина го постига, както се случва и с четвъртата ѝ колекция от 2015г. – "Entitled".

Terri Walker идва в София на 21 април, за да докаже, че казаното и написаното за нея е самата истина, защото мястото ѝ във висшата лига на британските артисти е напълно заслужено.

Сподели в: