Balkan Scientist dub project с първо участие от 9 месеца насам

След дългия зимен сън в лагера на балканските учени се усеща раздвижване. На 22 Юни в клуб “Studio 5” (НДК, вход А3) Balkan Scientists DUB Project ще се представи пред публиката си с първо участие от 9 месеца насам.

Звездната формация, събрала уникални български фолклорни изпълнители – Гергана Димитрова (от Ева Квартет и Мистерията на Българските гласове), Костадин Генчев (кавал) и Димитър Христов (тамбура) – от Булгара и Дива река, заедно с диджеи и артисти със силна dub чувствителност – Deep Space Deejays и Хорхе (от Оратница), ще представи новата серия музикални експерименти, пренасящи найдоброто от българската традиция в дълбокото пространство на dub вибрацията. От музикалната  лаборатория на учените се споменава за скорошен сингъл и дори за първи албум. Всички “ethno-dub сетивни” и „dub позитивни” са добре дошли.

След концерта, събитието ще продължи с диджей сет на Deep Space DJs, които ще селектират редки находки в света на балканския дъб и дъб музиката като цяло. Ще има и отворен микрофон за джем сешън, в който ще се включат както музикантите от Balkan Scientist DUB Project, така и всички смели експериментатори, които си носят инструменти или искат да пеят.

Хипнотичната атмосфера тази вечер ще бъде подсилена и от космическа визия от The Rain Army.

Начало 21:00, вход 8 лева.

Сподели в: