Balkan Beat Box се завръщат у нас с нов албум

Създателите на хита Bulgarian Chicks представят у нас новия си албум Give

На 25 октомври в Зала 3 на НДК Balkan Beat Box отново ще завладеят българската публика с мощен арсенал от балкански фолклор, цигански пънк ритми, танцувална електроника, реге, дъб, рага и хип-хоп. Тамир, Томер и Ори се завръщат у нас точно година и 2 месеца след първото си гостуване в София. Balkan Beat Box е група със световно признание, дължащо се на необичайния и уникален стил, който създават и на посланията, които отправят. Музиката им е срещата между Manu Chao, Горан Брегович, Asian Dub Foundation, Gogol Bordello и Shantel, а ефектът от живото им представяне е опияняващ коктейл с позитивно заредени мелодии от всяка една музикална култура на земното кълбо.


Новият проект
Give от 2012-а, който ще представят в България, е с по-засилено електронно звучене и по-безкомпромисна позиция срещу това, в което се превръщат хората, водени от политическите режими ( Political Fuck , Enemy in Economy), властващ капитализъм и корпоративната алчност на компаниите по света (Money, Porno Clown и Minimal). С пилотното видео към парчето Part of The Glory от новия албум, Balkan Beat Box засягат и проблема как хората се възхищават чрез социалните мрежи и Youtube на музикалния или танцувален талант на хиляди емигранти, а в реалния живот ги игнорират, използват да вършат мръсната работа, потискат или заобикалят все едно не съществуват.

Интересна подробност е, че покрай записите на албума и тримата членове на групата стават бащи. Те обясняват как това ги е накарало да се замислят в какъв свят израстват и ще живеят децата им, дало им е ясната идея, че те се борят в името на нещо конкретно, а не просто срещу всичко.

Организаторите от Event Ease спазват обещанието си да доведат горещата група отново, след като първото им участие у нас бе прекъснато от срив в тока, който изгори основния озвучителен пулт. Всички, на които са преиздадени билетите миналата година между 29.08.2011 до 02.09.2011 в клуб Порк Пай и до 25.09.2011 в централния офис на Еventim, ще могат да гледат бандата без да закупуват нов билет и само след предоставяне на преиздадените билети на входа на залата. За повече информация pr@eventease.org .

Билети „Ранно Пиле“ ограничен брой: 20лв. на телефон 0886 33 33 67 и в магазин Яко (ул. Граф Игнатиев 43 – до спирката на трамваите на Попа). Предварителни билети: от 25лв до 35лв. в мрежата на Eventim.bg (Офис 1, Германос, Пикадили, Технополис, ОМВ и др). Събитието е за лица навършили 18 г !

Още за Balkan Beat Box на:

www.balkanbeatbox.com

http://www.youtube.com/watch?v=y_JAOy5J5gI&feature=share

http://www.youtube.com/watch?v=8d9IRK6w9qQ&feature=related

http://vimeo.com/21592571

http://vimeo.com/21846144

Сподели в: