Balchik Classic Days очарова с именити артисти от цял свят

Звездите на Националния музикален театър Валентина Корчакова и Марио Николов закриват
музикалния фест в Балчик на 6 август.
В разгара на лятото Музикалният фестивал Balchik Classic Days /Дни на класиката в Балчик/  очарова с именити артисти от цял свят. За втора поредна година публика от различни възрасти и националности ще има удоволствието да се наслади на уникални изпълнители, благодарение на талантливия музикален директор на фестивала Маестро Мартин Пантелеев и организаторите на летния фест.
В заключителния гала-концерт на 6 август от 19.30 ч. специални гости са звездите на Националния музикален театър Валентина Корчакова и Марио Николов, които ще представят шедьоври от оперетната, оперна и мюзикълна класика. Удоволствие да споделят сцената с именитите ни артисти ще имат талантливите „Spirit Ensamble” – Русалина Мочукова, Иво Йорданов, Петя Миролескова, Диана Чопева, Марио Атанасов, Борис Радилов. Публиката ще преживее истинско духовно фиаско, наслаждавайки се на прочутите оперетни певци.
Марио Николов и Валентина Кърчакова ще изпълнят част от коронните си партии, шедьоври от «Прилепът», «Графиня Марица», «Джудита», «Веселата вдовица» и други. Двамата солисти са желани гости на оперетните и оперните сцени в България и чужбина. Носители са на най-високото отличие за музикални постижения у нас, наградата «Кристална лира». Изпълненията им в юбилейната гала на европейските оперетни артисти в Букурещ в началото на музикалния сезон взриви не само многобройната публика, но и всички участващи европейски творци.
Още за програмата на фестивала и Лятната гала на 6 август, може да видите на: http://www.balchikclassicdays.com/

Сподели в: