Baklava

Да правиш пълнометражен игрален филм само с приятели и почти без пари е все още нова и странна идея за мнозина. Българска приказка от Alexo Petrov разказва история за една – държава, в сърцето на полуострова. Двама братя, разделени от безвремието на Прехода.

Краен квартал и галерия от чудати образи, детски мечти, мрачни сънища в един колаж – пътешестивие из интимните тайни на България.

Джоре е на 26, облича се в черно, слуша drum & bass и рисува графити по стените. Коце е на 9, носи сребърна верига, краде, бие се и обича попфолк.

Въпреки различията двамата братя поемат на път в търсене на заровено имане, завещано от баба им. По пътя ги чакат неописуеми приключения, неочаквани срещи и неоткрити истини…

Филмът вече е станал събитие в Бургас. С радост, смущение и страх пред неизвестното режисьорът усеща как Baklava заживява свой собствен живот, който много трудно може да бъде управляван…

Предпремиерната прожекция на филма можете да видите в понеделник 25 юни от 19 часа в кино Ларго (ул. “Раковски” 108, до Натфиз).

Сподели в: