ArtUP! – Медийни изкуства в България, Гърция и Турция Изложба PARABOLE

29.04.2013, София, Гьоте-институт

ArtUP! – Медийни изкуства в България, Гърция и Турция, проект на Гьоте-институт в трите страни, представя PARABOLE.III – следващото от поредицата събития в рамките на изложбата PARABOLE.

Изложбата PARABOLE представя 15 художници от България, Гърция и Турция с техни избрани творби, в няколко изложби в България и във виртуална изложба на платформата ArtUP!.
В тази групова изложба, медийните художници от трите страни, изследват новите локални градски легенди, които целят да породят широка критическа рефлексия върху миналото, да изобразят съвремието, изпълнено с движение, миграции и кризи, както и да изследват бъдещите перспективи в региона.

PARABOLE се разгръща в серия от изложби в София (Гьоте-институт и the fridge), Русе (Дом Канети), Пловдив (Баня Старинна) и във Варна (contemporary space), между 16 април и 25 юли 2013.

След откриванията на PARABOLE.I в София и PARABOLE.II в Русе, PARABOLE.III се връща в Гьоте-институт София.

Откриването на изложбата PARABOLE.III е на 29 април 2013 от 18 часа в Гьоте-институт София.


Програма:

Лайф звуков пърформанс „Acidable на Весела Михайлова (България) – съвместна работа с Вероника Крен (Австрия)

Прожекция на избрани видео арт творби, създадени по време на уъркшопа "Zeitraffer / Time-lapse" [10.04. – 14.04.2013], с водещ Венелин Шурелов, осъществен в сътрудничество с Националната художествена академия София.

Допълнителна информация за PARABOLE: http://www.goethe.de/artup/parabole

Сподели в: