All The Best на Дзукеро

Италианската звезда Дзукеро издава албум, събрал най-доброто от неговото творчество. „All The Best” съдържа хитове като Baila (Sexy Thing), You Are So Beautiful, Senza Una Donna, Wonderful Life и много други.

Аделмо Форничиари, както е Zucchero по паспорт, е роден в Ронкочези, Италия на 25-ти септември 1955. По-късно се премества във Форте дей Марми в Тоскана, където между 1970 и 1978 сформира първите си R&B банди ‘Le Nuove Luci’, ‘Sugar & Daniel’ и ‘Sugar & Candies’. По това време вече е известен като Дзукеро – име, измислено му от един от неговите учители. Дава сериозна заявка за таланта си още с първия си албум от 1983 – Un po’ di Zucchero. Постепенно се превръща в един от най-популярните италиански изпълнители и музиканти, а стилът му варира от ритъм-енд-блус до любовни балади.

През 1984 заминава за САЩ, за да запише блус албума “Zucchero & the Randy Jackson Band”. Следващият проект “Rispetto” излиза през 1986 и е отново с участието на Ранди Джексън и други изявени музиканти. Албумът се продава в над 250 000 копия и достига седмо място в класацията на Италия. Това е нищо в сравнение с успеха, който постига следващата година. Албумът му “Blues” се превръща в абсолютен рекорд за италианската естрада с продажби от над 1,200,000 копия! Името на Дзукеро завладява Европа.

През 1989 излиза “Oro, Incenso & Birra”, от който се продават 1,500,000 броя в Италия и над 2 милиона в чужбина. Албумът е на върха на класациите във Великобритания и Европа със супер успешния сингъл “Senza una donna (Without a Woman), която изпълнява в дует с Пол Йънг през 1991. Същата година неговите “Greatest Hits” на английски влизат в Британския Топ 20 и той изнася няколко концерта съвместно с Ерик Клептън в Роял Алберт Хол. През 1992 получава покана от Брайън Мей да участва в концерта в памет на Фреди Меркюри и там изпълнява песента” Las Parablas de Amor”.

Дзукеро работи с музиканти като Майлс Дейвис, Джо Кокър, Боно, Рей Чарлс, Стинг. Записва в дует с Лучано Павароти песента „Miserere”, която влиза в класациите на Великобритания.

Дзукеро е и единственият европейски певец, участвал на фестивала Woodstock през 1994. Следва албумът “Spirito DiVino”, който влиза в класациите на Германия, Швейцария, Белгия, Холандия и Франция и се продава в над 3 милиона копия. В над 10 страни тази продукция е обявена за платинена. Европейското му турне е супер успешно, а в Лондон специален гост музикант е Брайън Мей. Издава английска и испанска версия на Spirito DiVino. През 1996 излиза “The Best of Zucchero’s Greatest Hits”, в която освен най-големите му хитове са включени и три съвсем нови парчета. От него са продадени над три милиона копия и вече е на пазара в САЩ. Обявен е за платинен в Европа. През 1997 Дзукеро изнася концерти в САЩ, Канада и Латинска Америка. Участва в благотворителния концерт на фондацията Rainforest. В концерта участват също така Стинг и Елтън Джон. Печели наградата “Най-добър певец на Италия” за годината. Дзукеро става и първият рок изпълнител, който пее на Кремълския площад в Москва. През 2003 Дзукеро заедно с Боно, Куин и аренби звездата Бийонсе участва в благотворителния анти СПИН концерт на Нелсън Мандела “46664” в Южна Африка.

През 2004 италианската звезда издава албума “Zu & Co”, в който са включени звездни дуети с Майлс Дейвис, Джони Лий Хукър, Пол Янг, Шерил Кроу и много други. Представянето на албума е в легендарната лондонска зала Роял Албърт Хол със специален концерт с участието на Браян Мей, Мус Тий, Тина Арина, Ронан Кийтинг, Лучано Павароти и още много звезди. Албумът се продава в милиони копия по света.

Септември 2006 италианската звезда издава албума „Fly”,  от който са хитовете "Bacco perbacco", "Cuba Libre" и"Occhi" и в който са включени дуети с Джованоти и Ивано Фосати. “Fly” е записан в Лос Анджелис и е продуциран от легендарния Дон Уос. В него участват и гост музиканти като Ранди Джаксън (бас), Мат Чембърлейн (барабани), Лени Кастро (перкусии), Криш Шарма (цитра), Джейми Махоберак (тамбура). Инструменталисти, свирили с имена като Пърл Джем, Дейвид Бауи, Елтън Джон, Питър Гейбриъл, Иги Поп, Ролинг Стоунс и много други световноизвестни артисти. Беквокали са записани от Артър Майлс, който е участвал и в записите на албумите на Зукеро “Blue’s”, “Zucchero”, “Diamante”, “Spirito DiVino”, “Shake”,  “ZU & CO”.

Сподели в: