AC/DC ще свирят в Белград

Най- близките възможни дестинации да чуем и видим австралийските рок динозаври са Сърбия и Гърция. В съседните ни страни AC/DC обявиха концертни дати на официалната си уеб страница.  Надеждата, че ще посетят България бавно умира, след като билети за концерта им в Сърбия ще бъдат пуснати за продажба и у нас. Засега желаещите да отидат на мегаконцерта им, могат да го направят срещу 40 до 120 евро за билет на стадион "Партизан" в Белград. Концертът в западната ни съседка ще се проведе на 26 май, а билетите започват да се продават от 13 февруари.

Едва ли има уважаващ себе си меломан, който да не знае историята на една от най- великите групи в света, както и някои (ако не и всички) от най- добрите им песни. Почти невъзможно е да се каже, че AC/DC имат слаба песен. Макар и да са почивали през годините, музикантите са от малкото групари, които никога не са се разделяли. Австралийците са известни и с факта, че за дългогодишната си кариера никога не са променяли стила си– за нито една песен, албум или пари. Те са велики именно, защото не отстъпват от стила си и той остава разпознаваем за публиката, дори и след години мълчание от тяхна страна. Този факт от музикалната им биография не отказва феновете им, които все така силно ги подкрепят и мечтаят за концертите им. Това твърдение се доказва от факта, че за концерта им в Германия тази година билетите бяха изкупени в рамките на 4 минути.

Няколко интересни факта:
Първият вокалист на групата Бон Скот, с когото издават един от най- успешните си албуми "Highway to hell", умира на 19 февруари 1980г., след тежка пиянска нощ, когато се задушава в следствие на повръщане. Скот умира едва на 33г. по безумен и нелеп начин, но феновете му никога не го забравят. Напротив, той се превръща в музикална легенда и е обявен за културна икона на Австралия.

Досега се знае, че AC/DC пазят написани от Бон Скот песни, но никога не са ги записвали в студио и не са ги издавали. Един от слуховете е, че смятат да го направят в най- скоро време.

Негласна тайна е, че най- продаваният албум на рок бандата е "Back in black" е с посвещение към Бон Скот и е възраждането на AC/DC, заедно с Браян Джонсън.

Песента "Big gun" никога не е издавана в официалните албуми на групата. Тя е написана за филма "Последният екшън герой" с Арнолд Шварценегер.

След 8 години пауза от последния им албум, издават "Black ice" през 2008г., който влиза в историята като албума, дебютирал на 1-во място в класациите на 29 държави.

Сподели в: