Aрт трупата от Китай и шоуто им My Dream подкрепят благотворителна акция в България

Световноизвестната китайска арт трупа на хора с увреждания, която ще представи за първи път в България феноменалното си шоу My Dream на 1 октомври, 19:30 часа, зала 1 на НДК, се включи в българска благотворителна акция. Организаторите на събитието ще дарят част от средствата за благотворителна кампания на Столична община „В подкрепа на деца с церебрална парализа”. Целта е да се подпомогнат деца с церебрална парализа, като със събраните приходи от кампанията се закупят технически помощни средства за тях.

Благотворителността винаги е била част от успешния път на трупата. През 2004 г. с подкрепата на китайското правителство трупата създава благотворителен фонд, като със средствата, заделени от представленията, подпомага други хора в неравностойно положение. Изразходвани са 5,34 милиона йени и 400,000 долара за финансиране на благотворителни проекти за хармония и щастие предимно за възстановяване на щети от природни бедствия, международни проекти в помощ на гладуващо население в различни държави, борба с тежки заболявания и инфекции в Африка и образователни програми.

Гостуването на трупата у нас и спектакълът My Dream са част от едно послание – „Избери да мечтаеш” – напомнящо ни да мислим отвъд рамките и ограниченията, да ценим и празнуваме живота всеки ден. Тази сила и стремеж към съвършенство и красота превръщат хората с увреждания в трупа-феномен на световната сцена, които до този момент са посетили повече от 60 държави. Уникалния спектакъл в София ще пренесе българските зрители в приказната страна на източната култура. Те ще могат да се насладят на майсторските изпълнения на главните актьори и техните най-ефектни сцени, сред които е хилядоръкия Бодхисаттва, златно божество, претворено от 21 танцьори със слухови увреждания.
Организатори на събитието са „Лайфтайм Ивентс”, „Блокбастър” и изпълнителната агенция Organica Event Collective.

Билети се разпространяват на касата на билетния център на НДК, както и в мрежата на eventim.bg.

Сподели в: