Aктьори от „Под прикритие” и „Седем часа разлика” правят уъркшопи във Велинград

За първа година мрежата от актьорски, танцови, вокални школи и арт ателиета МОНТФИЗ организира зимен арт фестивал – Winter Art Fest 2013, който ще се проведе от 3-ти до 6-ти януари във Велинград.
След като три поредни лета МОНТФИЗ среща на едно място изявени творци в сферата на театралното, танцово и вокално изкуство в рамките на летен арт фетивал в Созопол, през януари форматът на арт събитието ще е изцяло актьорски ориентиран. В програмата на Winter Art Fest 2013 са включени четиридневни уъркшопи по сценична реч, сценично движение и биомеханика, сценична акробатика, ритмика, фехтовка и техника на класическия танц, на съвременния танц, на джаз танца и на българския народен танц. Ръководители на всички работилници са преподаватели от НАТФИЗ.
Актьорите Михаил Билалов, познат като Джаро от сериала „Под прикритие”, Пенко Господинов и Юрий Ангелов, съответно Гончев и Распутин от „Седем часа разлика”, ще ръководят уъркшопите по актьорско майсторство на фестивала. Участие могат да вземат младежи над 14 г. и възрастни.
Ето какво споделя Михаил Билалов за актьорската професия и за предстоящата арт работилница през януари:
„Най-простото и най-трудно нещо за постигане на сцената това е да присъстваш и да говориш така, все едно че винаги си го правил. И в същото време да е ефектно. Да си ярък и ефектен, но да не наиграваш. Да не играеш нищо. Това се постига чрез задачата. Вярната актьорска задача. Основното, най-важното, което бих искал да предам на участниците в моя уъркшоп по актьорско майсторство е работата, дисциплината и текста. Искам да научат, че когато отидат на репетиция, винаги трябва да са перфектно подготвени. Да са ръботили много върху себе си, върху текста. По-голямата част от работата си актьорът върши извън репетициите. Самостоятелно”
Сутрешната загрявка на Winter Art Fest ще е под формата на семинар по самоотбрана и нападение – винг чун кунг фу, с преподавател Димитър Димитров /автор и режисьор на театралната постановка „Паякът”/.
Желаещите да се включат в Winter Art Fest 2013, могат да избират между два пакета за участие:

Пълен пакет – 279 лв., включва неограничено посещение на всички уъркшопи в рамките на фестивала, 3 нощувки със закуски, обеди и вечери в хотел "Здравец" (4**** звезди), безплатно ползване на СПА комплекса в хотела – закрит минерален басейн, джакузи, парна баня, турска баня, сауна и шезлонг; 10% отстъпка от всички масажи и процедури в хотела; туристическа такса и застраховка.

Частичен пакет – 174 лв., който включва неограничено посещение на всички уъркшопи в рамките на сестивала. Крайният срок за записване е 20 декември 2012 г. При записването е се предплаща цената на съответния пакет в размер на 50%.
За повече информация:
www.montfiz.com, във Фейсбук страницата MONTFIZ и на тел. 0899 11 82 52.

Сподели в: