9-ти ученически турнир "Златното перце" по бадминтон за купа "София"

На 8 октомври, събота, от 11.00 ч. в зала "София", Борисовата градина ще се проведе 9-ти ученически турнир "Златното перце" по бадминтон за купа "София". Турнирът се провежда с подкрепата на „ЕКОПАК България“ АД, под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкoва.

организира Ученически турнир по бадминтон „Златното перце” за купа София. Заповядайте на официалното откриване на турнира на 8-и октомври (събота), от 11:00 часа в зала „София”, Борисова градина. Официални гости на събитието ще бъдат госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и господин Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България.

На откриването на „Златното перце“ специален гост ще бъде и Линда Зечири,бронзов медалист от Европейското първенство по бадминтон в Карлскруна, Швеция, достигнала до 26-то място в световната ранглиста по бадминтон.

Възобновен с финансовата подкрепа на ЕКОПАК, и тази година турнирът ще допринесе за популяризирането и развитието на бадминтона в столицата и ще даде възможност за спортна изява на всички желаещи ученици. Състезанията ще се провеждат през целия ден на 8-и октомври.

За всички участници и гости организаторите са подготвили много изненади, награди и страхотно настроение.

Правила за участие

Н  А  Р  Е  Д  Б  А
за провеждане на IX-я ученически турнир по бадминтон
„ЗЛАТНОТО ПЕРЦЕ” за купа София, с подкрепата на „ЕКОПАК България“ АД
(под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и в подкрепа на избора на София за европейска столица на спорта 2018 г.)

Турнирът ще допринесе за популяризирането и развитието на бадминтона в столицата и ще даде възможност за спортна изява на всички желаещи ученици.

1. Време и място на провеждане
Турнирът ще се проведе на 8 ноември 2014 г. в зала „София” – Борисовата градина в град София.

Програма на състезанието
Начало на състезанието: 10.00 часа на 8.11.2014 г. – събота
Техническа конференция: 9.30 часа на 8.11.2014 г. в зала София
В зависимост от броя на участниците състезанието ще проведе в един ден, но ако се наложи, полуфиналите и финалите могат да се играят на 9 ноември (неделя).

2. Право на участие
В състезанието могат на участват ученици от всички столични училища.
(Спортните училища нямат право да участват.)
Възрастовите групи са две в двата пола:
– първа възрастова група, разделена на две подгрупи: 1 – 2 клас; 3 – 4 клас;
– втора възрастова група: 5 – 7 клас.

3. Спортни дисциплини
Двете възрастови групи се състезават в дисциплините единично момчета и единично момичета.

4. Система на провеждане
Ще се определи на техническата конференция в зависимост от броя на участниците.

5. Условия за участие
– Учителят (водачът) трябва да представи списък на участниците в състезанието, подписан и подпечатан от директора и предсъстезателен медицински преглед.
– Право на участие имат и отделни ученици – без да са членове на пълен отбор – с бележка от училището и предсъстезателен медицински преглед.

6. Класиране и награждаване
Класирането и лично и отборно за двете групи. За отборно класиране са необходими минимум трима състезатели от съответната възрастова група и пол. Сумират се точките само на тримата най-добре представили се състезатели от съответната група. Победителите ще получат: купи, медали, грамоти и предметни награди.
За възрастовата група 1 – 2 клас са предвидени допълнителни награди за индивидуалните класирания.
Ще бъдат раздадени и награди за най-масово участие на първите три училища: екипировка за представителните отбори (ракети за бадминтон и тениски).
• Заявки за участие се приемат най-късно до 6-ти ноември 2014 г. в БФ Бадминтон на телефони: 9867781; 9300550 и E-mail: badmintonbg@gmail.com. Индивидуалните участници могат да се запишат преди техническата конференция от 09:00 до 09:30 часа.
• Зала „София се намира в близост до парк-хотел „Москва”. До залата се стига с метро (станция „Жольо Кюри”) и трамвай №18 или автобуси № 120 и 413.

Председател на БФ Бадминтон:  ПП
       (Проф. д-р П. Касабян)

Сподели в: