8 късометражни филма от цял свят

Осем филма от цял свят, които разказват за днешния ден на човека, изпълнен с отчуждение, страх, заплаха от ядрена катастрофа, липса на принадлежност, черен хумор и ирония. Светът се чупи, според програма „Есен“ на Future Shorts. Ще бъде интересно да видим къде. В Дома на киното, 20 декември, неделя, от 19:30 ч.

Програмата на Future Shorts „ЕСЕН“ 2015

Marc Jacobs
режисьор: Самде Йонг,16мин.
Деветгодишният Суфайан живее впокрайнините на северен Амстердамисе готви дапътува с отсъствщия си марокански баща. Приятелите мунастояват, че той има нужда от слънчеви очилаRayBan, но момчетоиска да носи маркатаMarcJacobs. Актьорите във филма са натуршчици и така лесно потъваме в проблемите на съзряването, мъжествеността за детето от покрайнините на чужд за произхода му град.

Черната овца
режисьор: Кристиян Серами, 16 мин.

Две непълнолетни момчета от Северна Англия – братя,са привлечени от протеститена крайнодясното, улично движение EDL, което се обявява срещу растящия радикален ислям в страната. Активистите на това движение обединяват много от футболните фенове в Англия. Как се чувстват децата сред тях?

Листопад
Режисьор: Маша Кондакова, 22 мин.

Есен е в покрайнините на Киев. Валя е самотна, 40 годишна работничка в парка, която чисти падналите листа. Изведнъж се сблъсква с интересен непознат, който успява неусетно да се настани в дома й. Изведнъж Валя се оказва заложница в собствения си дом.

Звукът на милиони насекоми, светлината на хиляди звезди
Режисьор: Томонари Нишикава, 2 мин.

Томонари Нишикава заравя 35 мм камера под падналите листа на околовръстен път, 25 километра от атомната електроцентрала „Фукушима“ , за да заснеме, от залез слънце до изгрев на 24 юни 2014 г., нощната красота на лятното небе, обсипано със звезди и жужащи насекоми.

О, Луси!
Режисьор: Ацуко Хираянаги, 22 мин.

Петдесет и пет годишната, самотна Сетцуко напълно инцидентно започва да посещава уроци по английски език, които я карат да забрави за себе си за своят самота и отчуждение. Скоро разбира, че всичко това е било лъжа и инсценировка.

Best//PetiteNoir
Режисьор: Травис Оуен, 4 мин.

Музикалното видео изследва как „западната цивилизация“ възприема стереотипно Африкакато черния, непознат, отдалечен и екзотичен континент. Само този, който го е посетил може да усети колко е далече това описание от истинската идентичност, красота и безмилостност на това място.

Секси мацки
Режисьор: Ниня Тиберг, 14 мин.

В съблекалнята пет невероятно секси момичета се гримират и подготвят за участие в снимането на музикално видео. Обсъждат това, което правят и това което са и как ги възприемат хората. Спорят дали могат да се нарекат независими артисти?

Да, ние обичаме
Режисьор: Халвар Витцо, 15 мин.

Филмът проследява историите на четири поколения хора – десет годишния Биргер; дипломираща се Карина (18); ветерана от войната Конрад (90) и бащата на две деца Ола (46), които изживяват своите кризи в четирите края на Норвегия, в Деня, в който се празнува Конституцията на страната.

Билет: 6 лв. – онлайн – http://services1.ibs.bg/DK/online/ и на касата в Дом на киното.

Сподели в: