7000 евро награда за индустриален дизайн

За шеста поредна година централата на Хенкел за Централна и Източна Европа със седалище във Виена оповестява своята награда Henkel Art.Award за артисти от Централна и Източна Европа и Централна Азия. Арт наградата от EUR 7 000 тази година ще бъде дадена в сферата на индустриалния дизайн. Право на участие имат и дизайнери от България.
След разглеждане и оценка на всички кандидати, авторитетно международно жури ще избере петимата финалисти, от които един ще спечели Art.Award 2007 за индустриален дизайн.
Спечелилият Henkel Art.Award ще бъде представен публично заедно с другите номинирани на официална гала церемония на 15-ти ноември 2007. В допълнение на паричната награда, победителят ще получи и финансиране на самостоятелна изложба в родната му страна.

Индустриалният дизайн се свързва с дизайна, композицията, формата и структурата на общата гама от производствени продукти, които са обект на индустриално масово производство. Въпреки че основният фокус е създаването на форми за технически изобретения, от дръжки за врати до високоскоростни влакове, спектърът обхваща дори индустриално произвеждани ръчни изделия. Като една от сферите на дизайна, индустриалния дизайн обединява функционалност и естетика. Тенденциозно индустриалният дизайн е насочен към проектиране и функционалност на даден обект. През последните години програмата Computer-Aided Design (CAD) се разви като важен инструмент за индустриалния дизайн.

Журито се състои от Тугла Беверле (специалист по история на изкуствата, основател на арт промо агенция “section a.”), Катарина Хубова (Словашки център за дизайн) и Владислав Плута (Професор по продуктов дизайн в Академията за изящни изкуства в Краков, Полша). Като допълнение в журито взимат участие признатите експерти в сферата на изкуството – Юрген Бей, Професор Герхард Хюфлер и Професор Паоло Пива.

Работи ще се приемат до 8-ми юни 2007 / датата на пощенското клеймо/ на адрес:
За Henkel Art.Award 2007
Хенкел България ЕООД
Бизнес Парк София
Сграда 2, ет. 4
София 1766

Документите трябва да включват:
1. Актуални контакти на кандидатите (име, телефон, адрес, e-mail)
2. Биография и информация за артистични изяви (на английски или немски език)
3. Артистична творба с пълна документация към нея (всички планове, скици, предварителни графики или снимки във подходящ за печатане формат [300dpi])

Изисквания към творбите:

  • Да отговарят на изискванията за индустриален дизайн, описани горе. Работи от други сфери на дизайн нямат право да участват.
  • Да са изработени след 2004 година
  • Да нямат връзка с Хенкел или продукти на Хенкел!
  • Изисквания към кандидатите:
  • Максимална възраст: 40 години
  • Националност: Да отговаря на държавата, в която се кандидатства.

За допълнителна информация maria@smart-d.com, 02/958 18 86

Сподели в: