7 късометражни филма за чуждестранни артисти в София

На 26 октомври 2016 г. в Домана киното (София, ул. Екзарх Йосиф № 37) от 18:30 ч. премиерно ще бъдат представени 7 късометражни филма за 7 утвърдени чуждестранни артисти от Перу, Япония, Холандия, Пакистан, Англия, Гърция и Русия, които са избрали да живеят и творят в София.

Увлекателните видеа на режисьора Николай Василев разказват за живота и креативния процес на талантливите, позитивни и интересни личности – музикант, сценограф, режисьор, художник, актьор, дигитален артист, танцьор, както и за връзката им със София и за това как градът ги вдъхновява да се развиват професионално.

Сред героите на филмите и на живо в залата ще видите хора като Пиеро Епифания, който смесва традиционни перуански инструменти като кахона с гайдата и кавала и създава иновативни музикални проекти, Саиф Рехман, който поставя пакистански драми в ресторанта си в Студентски град и всяка седмица тренира на крикет на маса български деца с тежки ментални и двигателни увреждания, английския режисьор Том Кърк, който снима музикален клип и се представя като морско създание, което се чувства в чужди води. И още!

След прожекцията ви каним на неформален разговор с чаша специално селектирано занаятчийско българско вино, предоставено от партньорите Vino Orenda Wine Shop, и с автентични сръбски хапки, предоставени от партньорите Сръбски ресторант " Котилото".

Инициативата е на 7 ЛЪЧА и Мулти култи // Multi Kulti. От една страна тя цели да покаже София, нейната богата културна динамика и творческа енергия през очите на тези, които не са родени в нея, а сами са избрали да творят тук, а от друга, дава видимост на успешната артистична и социална интеграция на хора от целия свят. Проектът отправя позитивно послание, че животът заедно с чужденците е възможен и обменът между културите стимулира развитието на обществото и на съвременното качествено изкуство.

Проектът „Калейдоскопи на културата 2: София на фокус през 7 диоптъра” се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община и Програма Култура и София – Град на киното.

Вход: свободен. Събитието е само на български език.

Сподели в: