60 японски звънчета изнасят 3 концерта

Японското дамско дуоBelly Love“  гостува за първи път в България и ще изнесе три концерта в София, Хасково и с. Узунджово. Уникално творческо концертиране с 60 звънчета ще представено в:

– 7 ноември, четвъртък, от 19 ч. в Софийската градска художествена галерия;
– 8 ноември, петък, от 18 ч. дуото ”Belly Love“ ще гостува в Драматичния театър „Иван Димов“ в Хасково;
– 9 ноември, събота, от 10 ч. в църква „Успение богородично“ в с. Узунджово.

В София концертът е само с покани, другите два са с вход свободен.

Концентрирането на звънчета само с две ръце дава възможност не само да се създава музика, но е и завладяващо представление, което разкрива нежен и наситен с много топлина иновативен музикален свят.

Дамското музикално дуо ”Belly Love“ на Айко Фуджие и Ерико Иноуе е създадено през 2007 г. Изнася концерти в цяла Япония, като тази есен ще зарадва с нежната си музика публиката в София и в Хасково.

Концертите на ”Belly Love“ се организират от Японско-българския икономически комитет със съдействието на Посолството на Япония в България и Туристическия информационен център на Община Хасково. Те са част от програмата на 24-тите Дни на японската култура в България, която тази година е наситена с музикални събития.

За Дните на японската култура в България
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и четвърта поредна година българската общественост има възможността да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.
Дните на японската култура през 2013 година се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Allianz, Astellas, Canon, Honda, JTI, Kaliakra Wind Power, Mazda, Mitsubishi Corporation, Nissan, Toyota, Toshiba , YAZAKI и Yokogawa България.

Прочетете още:
Рина Пападополу-Узунова: Любовта ми към Япония и кири-е е безгранична

Сподели в: