6 българки се класираха във втори кръг на конкурс за музикални таланти

Обявени са имената на 100 участнички от 41 държави, които преминават във втори кръг на състезанието Avon Voices – първият международен онлайн конкурс на компанията в търсене на певчески таланти. 100 състезатели от общо 178 от цял свят  бяха избрани да достигнат до втори чрез онлайн публичен вот и съдийска оценка. Сред избраните таланти са и шест от българските претендентки, които само преди месец летяха до Париж, за да заснемат своите професионални видеа. От днес до 20-ти юни публиката може да ги види и да гласува за фаворитите си. Повече от 1,7 милиона души от цял свят гласуваха в първата част на състезанието. 

„Много е вълнуващо да получим толкова силна подкрепа от гласувалите и се надяваме да продължим да интригуваме хора отвсякъде да се включват в следващите етапи на конкурса. Така те ще помогнат на две жени да осъществят мечтите си,” каза Джо Билон, Вице-президент „Глобални комуникации” на компанията организатор. „Много сме благодарни на всички участници в първи кръг за това, че споделиха невероятния си певчески талант и вдъхновяващите си истории. Искаме да поздравим и жените, които достигнаха втори кръг; те са самото олицетворение на надеждата, оптимизма и силата, които описват конкурса.”

Кулминацията на събитието ще бъде по-късно през есента, когато 10 финалисти от цял свят заедно с много от нашите Avon Voices съдии-знаменитости ще запишат химн, композиран от Даян Уорън. Неговата премиера ще бъде на живо на годишната Гала вечер на Фондацията за жени нa марката в Ню Йорк. По време на Гала вечерта двете победителки в конкурса ще бъдат обявени и ще получат възможност да издадат професионален албум.

Финалистките ще бъдат избрани отново чрез комбинация от публично онлайн гласуване и съдийска оценка. Съставът на журито включва много известни представители на музикалната индустрия, сред които: Фърги, шесткратен носител на Грами; Даян Уорън, легендарна авторка на песни; Наташа Бедингфилд, номинирана за Грами певица и авторка на песни; Лея Салонга, филипинска певица и актриса; Валерия, руска сензация; Делта Гудрем, австралийски „Изпълнител на десетилетието”; Шийла И., номинирана за Грами артист-перкусионист; Дейвид Пак, носител на Грами певец, композитор и музикален продуцент; Ивет Сангало, най-известната бразилска поп-изпълнителка; и Мая, колумбийска певица.

В допълнение към шоуто за таланти, тече и състезание за композитори на песни, в което могат да участват жени и мъже. Компанията търси следващия велик текстописец, от когото се изисква да изпрати 3-4 минутна авторска песен, вдъхновена от надеждата и оптимизма. Желаещите могат да се запишат за участие до 1-ви юли 2011 на сайта на конкурса. От 20-ти май досега има подадени повече от 500 песни на автори от 38 страни. 10 победители в състезанието ще получат възможност да сключат договор с професионален продуцент, а песните на двамата носители на голямата награда ще бъдат изпълнени от финалистите в търсенето на певчески таланти по време на Гала вечерта на Фондацията за жени на попурярния бранд.

Вижте още:
Антония Маркова: Повярвах, че имам глас и талант за музика
7 българки ще се състезават в музикален конкурс в Париж
Български талант в лицето на Симона Велкова

Сподели в: